Zapytaj lekarza

1 , 0 1 1 , 2 1 3

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wynik morfologii krwi i lipidogramu 39-letniej osoby do analizy

Witam!Mam 39 lat i niedawno prywatnie badalam morfologie i lipidy. Oprocz jak zwykle wysokiego cholesterolu mimo bardzo szczuplej sylwetki (CHOL 240,4 a Norma (N) 115-190; LDL 150, N 70-115) mam problem z bialymi krwinkami: WBC 3,64 (N 4-10), NEUT# 1,54 (N 2,2-7,5), NEUT% 42,4 (N 45-70), MONO% 11,8 (N 2-10), Rozmaz mikroskopowo NEUT% 43 (N 45-70). Mama ma wysoki cholesterol od wielu lat a w 2009 stwierdzono u niej neutropenie. Poza tym i ona i syn maja wysokie monocyty.Geny czy mam sie martwic?
KOBIETA, 39 LAT ponad rok temu

Zatrucie grzybami - możliwość zatrucia

Z powodu wysokiego poziomu cholesterolu proszę wykonać usg tt domózgowych; celem określenia obecności i ewentualnie stopnia zaawansowania zmian miażdżycowych.
Proponuję też konsultację u hematologa. Tylko specjalista będzie w stanie ocenić wyniki badań, postawić rozpoznanie i ustalić dalsze postępowanie.

Specjalista w dziedzinie neurologii.
umów wizytę 0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety