Kobieta , 39 lat Dzień dobry, Oto moja morfologia z dnia 29/11/16; leukocyty 5,4 w normie,erytrocyty 4,14 w normie hemoglobina 8,7 /12,0-16,0/ hematokryt 28,3 / 37,0-47,0/ MCV 68,0 / 77,0-95,0/ MCHC 21,1 /37,0-34,0/ RDW 30,9 /32,0-36,0/ płytki 443 /150-450/ Przedostatnią morfologię robiłam 1,5 roku temu, wszystko było w normie. Lekarz skierował mnie na gastrosokopie i krew utajaną w kale. Powiedział, żeby nie spieszyć się i za pół roku przyjść z wynikami. Może powinnam wcześniej? Czy wyniki są złe?
Odpowiedź na pytanie znajduje się poniżej.
 Redakcja abcZdrowie
Redakcja abcZdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Witamy serdecznie!

Zebraliśmy dla ciebie dodatkowe informacje dotyczące tematów poruszanych w pytaniu. Skorzystaj z linków poniżej, aby dowiedzieć się więcej:

  • Badanie krwi – Morfologia krwi to badanie krwi, które jest bardzo popularnym narzędziem diagnostycznym. Zarówno morfologia krwi, jak i pomiar cholesterolu czy Poziom leukocytów – Test poziomu leukocytów to badanie krwi wykonywane w celu pomiaru ilości białych krwinek. Leukocyty pomagają w zwalczaniu zakażeń, nazywane są one niekiedy białymi krwinkami. Istnieje 5 głównych typów leukocytów: bazofile, eozynofile, limfocyty, monocyty, neutrofile.

Nasi lekarze odpowiedzieli też na kilka podobnych pytań innych użytkowników: