Zapytaj lekarza

1 , 0 1 0 , 3 4 4

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wynik morfologii u 39-latki

Dzień dobry, Oto moja morfologia z dnia 29/11/16; leukocyty 5,4 w normie,erytrocyty 4,14 w normie hemoglobina 8,7 /12,0-16,0/ hematokryt 28,3 / 37,0-47,0/ MCV 68,0 / 77,0-95,0/ MCHC 21,1 /37,0-34,0/ RDW 30,9 /32,0-36,0/ płytki 443 /150-450/ Przedostatnią morfologię robiłam 1,5 roku temu, wszystko było w normie. Lekarz skierował mnie na gastrosokopie i krew utajaną w kale. Powiedział, żeby nie spieszyć się i za pół roku przyjść z wynikami. Może powinnam wcześniej? Czy wyniki są złe?
KOBIETA, 39 LAT 12 miesięcy temu

Badania krwi - hemoglobina

Hemoglobina jest podstawowym składnikiem krwinek czerwonych. Jest nie tylko barwnikiem nadający krwi czerwony kolor, ale pełni również ważną funkcją ? transportuje tlen do tkanek. Lekarz Łukasz Kowalski objaśnia szczegóły dotyczące badania hemoglobiny.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety