Zapytaj lekarza

1 , 0 2 0 , 3 5 1

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wyniki badań hormonalnych a wypadanie włosów i brak utraty wagi

Witam. Dzisiaj odebrałam wyniki badań TSH 1,590 (zakres referencyjny 0,270-4,200), FT3 4,88 (zakres 3,10-6,80), FT4 13,15 (zakres 12,00-22,00), anty-TPO 48,3 (zakres 0,0-34,0). Ostatnie USG tarczycy Płat prawy 20x23x57 mm. Cieśń o grubości 6,7 mm. Płat lewy 23x24x58 mm. Struktura niejednorodna, widoczne separujące się guzki o mieszanej echogeniczności, największe w pł. prawym 10mm, w pł. lewym 11mm. Wypadają mi włosy, przytyłam9 kg w m-c, mimo intensywnych treningów nie chudnę. Co to?
KOBIETA, 40 LAT ponad rok temu

Problemy hormonalne kobiet

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy