Zapytaj lekarza

1 , 0 0 9 , 4 8 0

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wyniki badań hormonalnych w 3 dniu cyklu

Proszę o interpretację wyników badań (3 dn. cyklu): LH 35,87mIU/ml (norma f.pęcherzykowa 2,4-12,6); FSH 6,02mIU/ml (norma f.pęcherzykowa 3,5-12,5); testosteron 55,15ng/dl; TSH 0,723µIU/ml; antyTPO 6,42 IU/ml; glukoza 91mg/dl; Mam hirsutyzm.Co oznacza tak wysokie LH, czym może to być spowodowane, czy to groźne? Ostatnia mięsiączka była skąpa, praktycznie bezbolesna, krwi były minimalne ilości, zamiast tego było dużo ciemnobrązowej gęstej mazi. Taka sytuacja wystąpiła pierwszy raz. Co to oznacza?
KOBIETA, 22 LAT ponad rok temu
Lek. Tomasz Budlewski Stażysta/Rezydent, Łódź
79 poziom zaufania

Proszę koniecznie udać się do lekarza ginekologa. Po badaniu będzie można coś więcej powiedzieć I określić odpowiednie dalsze postępowanie.

umów wizytę 0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety