Zapytaj lekarza

1 , 0 2 1 , 1 2 4

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wyniki badań TSH 28-letniej osoby do analizy

Witam, chciałabym się dowiedzieć jak mam zinterpretować wyniki: TSH 2,55 norma 0,27-4,20 FT3 3,46 norma 2,00-4,40 FT4 1,21 norma 0,93-1,70 oraz przeciwciała TG 315,40 norma 0-115 TPO 8,95 norma 0-34 Miąższ tarczycy nieco niejednorodny, dyskretnie obniżonej echogeniczności. Cholesterol 249,00 norma 115-190 Dziękuje za odpowiedź.
KOBIETA, 28 LAT ponad rok temu

Problemy hormonalne kobiet

Lek. Aleksandra Witkowska
82 poziom zaufania

Witam, z uwagi na poziom przeciwciał tarczycowych - wskazana wizyta u endokrynologa z wynikami, ponadto zalecałabym zmianę diety na niskotłuszczową.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy