Zapytaj lekarza

1 , 0 2 5 , 0 2 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wyniki badania hormonów a starania o dziecko

Witam serdecznie proszę o pomoc w interpretacji wyników: 1)anty-TPO <28 U/ml wart.max 60 2)TSH3 generacja - 4,650 uUl/ml wart.ref.0.27 -4.7 uUl/ml 3)FT3. 4,01 pmol/L wart.ref. 4,0-8,3 pmol/l 4)ft413,90 pmol/L wart.ref. 9,0-20,0 pmol/l 5)estradiol 46,4 pg/ml 6)FSH 4,6 mlU/ml 7)LH 5,6 mlU/ml Wizytę u ginekologa mam dopiero za dwa tyg.Staram się o dziecko,a wiec chciałbym wiedzieć czy z takim wynikami mam szansę na zajście w ciążę.Dziękuję serdecznie za pomoc.Pozdrawiam
KOBIETA, 31 LAT ponad rok temu

Przyszła matka z papierosem

Lek. Jacek Ławnicki
82 poziom zaufania

Witam! Ze względu na fakt, iż nie podała Pani w jakiej fazie cyklu zostały wykonane badania nie można dokonać pełnej interpretacji. Proszę udać się na wizytę do lekarza w umówionym terminie.

Absolwent Uniwersytetu Medycznego w Lublinie, stażysta w Samodzielnym Publicznym Zakładzie Opieki Zdrowotnej Ministerstwa Spraw Wewnętrznych w Lublinie
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy