Zapytaj lekarza

1 , 0 0 9 , 6 0 8

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wyniki badania krwi wykonane z powodu bólu palców i nadgarstków

Witam odebrałem dziś badania krwi wykonałem je gdyż zostałem skierowany do /Reumatologa z powodu utrzymujących się od roku bóli palców i od nie dawna nadgarstków..mam 28 lat Prosił bym o pomoc w interpretacji WBC.- 4.0 (4,3-10,0) Lym - 1.90 (1.00.-5.00) Mon - 0.20 (0.10-1.00) GRA - 1.9 Lym% - 48.0 (25.0-45.0) Mon% - 6.5 (0.00-9.0) Gra% - 45.5 (30.0-65.0) RBC - 5.11 (4.50-5.90) HGB - 15.7-(14-16) HCT - 44.4 (41.0-53.0) MCV - 87 (81-97) MCH - 30.7 (27.0-33.0) MCHC - 35.3 (32.0-36.0) RDW% - 1
MĘŻCZYZNA, 28 LAT ponad rok temu

Wynik badania jest w zasadzie prawidłowy, a niewielkie odchylenia są raczej wynikiem błędu laboratoryjnego.
W kierunku chorób reumatycznych należałoby wykonać szereg innych badań z których najpowszechniejsze to CRP i RF, przeciwciała przeciwjądrowe i cytopalzamtyczne.

Specjalista w dziedzinie neurologii.
umów wizytę 0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety