Zapytaj lekarza

1 , 0 2 6 , 7 1 8

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wyniki HGB, MCV w morfologii

Witam,wynik HGB 12,8 ,MCV 79,9 N:85-100, MCH 26 N: 27 -32, RDW-CV 17,5 N: 11,5-14,5 RDW 17,4 N:9-17,LYM 1,3 N:1,5-3,5 NEUT 70,2 N:45-70 ŻELAZO W SUROWICY 171 N: 40-145. Brałam przez 3 tygodnie tardyferon,ponieważ wcześniej miałam żelazo 24 ,a hgb 11,6. Czy żelazo wyszło wysokie bo brałam tardyferon i trzeba odstawić na kilka dni żelazo i zrobić nowe wyniki ,czy są już dobrei nie mam anemii?
KOBIETA, 41 LAT ponad rok temu

Co o naszym zdrowiu mówi żywa kropla krwi? [Specjalista radzi]

Krew może wiele powiedzieć o naszym zdrowiu, a jeszcze więcej świeżo pobrana, która natychmiast trafia pod mikroskop. Pozwala nam to określić, czy organizm jest zakwaszony, ma odpowiedni poziom wolnych rodników, nie jest obciążony toksynami, pasożytami czy grzybami.

Renata GrzechociĹska
78 poziom zaufania

Witam. Wyniki badań ulegają poprawie. Żelazo może być podwyższone ze względu na przyjmowany tardyferon. Pozdrawiam

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy