Zapytaj lekarza

1 , 0 2 5 , 0 3 7

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wyniki morfologii i badań hormonalnych u 35-latki a możliwość choroby tarczycy

12 wrześ odebrałam wyniki Morfologia krwi oraz hormony. Morfologia, wszystko w granicach normy ( zgodnie z zakresem referencyjnym przychodni). martwi mnie jednak wynik: Anty TG: 349,00 IU/ml ( zakres ref. 10,0 – 115,0) pozostałe badane hormony to: TSH : 3,260 ( zakres ref. 0,270 – 4200 ) fT4 1,23 ng/dl ( zakres ref. 0.93 – 1,70) Moje pytanie brzmi, czy cierpię na niedoczynność tarczycy, chorobę Hashimoto lub inną związaną z tarczycą? Mam 35 lat. Mam jedno dziecko, ale chciałabym mieć drugie
KOBIETA, 35 LAT ponad rok temu

Hormony a zachowanie

Lek. Jacek Ławnicki
82 poziom zaufania

Witam! Podane wyniki badań świadczą o autoimmunologicznym zapaleniu gruczołu tarczowego. Proszę udać się na wizytę do specjalisty endokrynologa, który wdroży odpowiednie postępowanie.

Absolwent Uniwersytetu Medycznego w Lublinie, stażysta w Samodzielnym Publicznym Zakładzie Opieki Zdrowotnej Ministerstwa Spraw Wewnętrznych w Lublinie
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy