Zapytaj lekarza

1 , 0 1 2 , 3 7 8

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wyniki TSH, fT3 i fT4 oraz USG tarczycy

Dzień Dobry, Moje wyniki z 20.04br.: TSH – 0,003 (n. 0,55-4,78), FT3–9,74 (n. 3.5-6.5), FT4–23,76 ( n. 11.5–22.7). USG Tarczycy : W obu płatach rozsiane hypoechogeniczne ogniska różnej wielkości, bez zmian ognis. o charakterze guzków. Endokrynolog przepisał mi Thryrozol – przez 3 tyg. dawka 20, potem 10. Obecnie wyniki: z 06.07 br:TSH–0,008, FT3–5,78, FT4–13,68. Przeciwciała p. receptorowi TSH 23,91 (norma <1) z 20.07 br: TSH – 0,461, ALT–40 (n. 5-31), AST–31 (n. 5 -31) Proszę o interpretację
KOBIETA, 39 LAT ponad rok temu

Hormony a zachowanie

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety