Kobieta , 39 lat Dzień Dobry, Moje wyniki z 20.04br.: TSH – 0,003 (n. 0,55-4,78), FT3–9,74 (n. 3.5-6.5), FT4–23,76 ( n. 11.5–22.7). USG Tarczycy : W obu płatach rozsiane hypoechogeniczne ogniska różnej wielkości, bez zmian ognis. o charakterze guzków. Endokrynolog przepisał mi Thryrozol – przez 3 tyg. dawka 20, potem 10. Obecnie wyniki: z 06.07 br:TSH–0,008, FT3–5,78, FT4–13,68. Przeciwciała p. receptorowi TSH 23,91 (norma <1) z 20.07 br: TSH – 0,461, ALT–40 (n. 5-31), AST–31 (n. 5 -31) Proszę o interpretację
Odpowiedź na pytanie znajduje się poniżej.
 Redakcja abcZdrowie
Redakcja abcZdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Witamy serdecznie!

Zebraliśmy dla ciebie dodatkowe informacje dotyczące tematów poruszanych w pytaniu. Skorzystaj z linków poniżej, aby dowiedzieć się więcej:

  • Badanie hormonów tarczycy – TSH to skrócona nazwa hormonu tyreotropowego. Hormon TSH wydziela przysadka mózgowa. TSH oddziałuje na tarczycę – pobudza ją do produkcji innych hormonów: Badanie krwi – Morfologia krwi to badanie krwi, które jest bardzo popularnym narzędziem diagnostycznym. Zarówno morfologia krwi, jak i pomiar cholesterolu czy glukozy może dać wiele informacji o tym, co dzieje się wewnątrz organizmu, a nawet co może się stać (np.

Nasi lekarze odpowiedzieli też na kilka podobnych pytań innych użytkowników:

Artykuły na ten temat
USG tarczycy

USG tarczycy - przebieg badania, wyniki

USG tarczycy jest często podstawą do diagnozy coraz częściej pojawiających się chorób czy zmian patologicznych tego gruczołu. USG tarczycy jest badaniem bezpiecznym, całkowicie bezbolesnym i nieinwazyjnym. Właściwie przeprowadzone badanie USG tarczycy...