Zapytaj lekarza

1 , 0 1 1 , 3 3 7

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Za wysoki poziom monocytów i zbyt niski poziom granulocytów

Witam, podam wyniki krwi całkowitej odchylające od normy: GRA 1,7(2.0-8.0), MON 12,3(2-10), GRA 42,4(50-80), HGB 11,5 (12-18), HTC34,5(36-54),MCV 63,2(80-98), MCH21,1(27-34),RDW 19,6 (10-16). Reszta w normie. Dodam, iż leukocyty, limfocyty w normie, wręcz idealne. OB wynosi 2. Płytki krwi również idealne. Dlaczego więc mam za dużo monocytów, i za mało granulocytów? Czy może to oznaczać białaczkę? Dodam, iż takie wyniki mam od dłuższego czasu. Pozdrawiam
MĘŻCZYZNA, 20 LAT ponad rok temu

Badania krwi - cholesterol

Cholesterol jest niezbędny w organizmie człowieka. Występują jego dwie odmiany ? dobra i zła. Sprawdź normy dotyczące wyników badań obydwu odmian cholesterolu, a także czym grozi jego nadmiar i niedomiar.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety