Zapytaj lekarza

1 , 0 2 3 , 0 9 7

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Zaburzenia hormonalne a wzrost masy ciała

Witam z uwagi na fakt iż w ciągu ostatnich kliku lat moja waga diametralnie wzrosła oraz że w mojej rodzinie były przypadki chorób tarczycy (ojciec i dziadek mieli usunięta tarczyce) postanowiłam zrobić badanie. Oto wyniki : kobieta, wiek 25 lat TSH: 2,68 (zakres referencyjny 0,27-4,2) FT3 3,32 (zakres referencyjny 2,00-4,40) FT4 1,21 (zakres referencyjny 0,93-1,70) Bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników, czy mam się czegoś obawiac, czy konieczna jest wizyta u endokrynologa.Pozdrawiam
KOBIETA, 26 LAT ponad rok temu

Problemy hormonalne kobiet

Lek. Jacek Ławnicki
82 poziom zaufania

Witam! Podane wyniki badań mieszczą się w granicy normy. Niemniej jednak wskazana jest wizyta u lekarza.

Absolwent Uniwersytetu Medycznego w Lublinie, stażysta w Samodzielnym Publicznym Zakładzie Opieki Zdrowotnej Ministerstwa Spraw Wewnętrznych w Lublinie
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy