Zapytaj lekarza

1 , 0 2 3 , 3 1 7

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Zastrzyk z kwasu hialuronowego po artroskopii kolana

Witam. Jestem po artroskopii kolana (termoablacja przeszczepionego przed 10 laty ACL). Ortopeda zleca zastrzyk z kwasu hialuronowego. Warto zainwestować, czy to tylko krótkotrwały efekt przeciwbólowy? Jestem 6 tygodni po zabiegu i kolano póki co - nie boli. Proszę o pomoc
MĘŻCZYZNA, 43 LAT ponad rok temu

Co jeść przy dolegliwościach ze strony układu ruchowego?

Twój układ ruchowy daje Ci w kość? Pokonaj to... dietą. Sprawdź, co warto jeść, aby kręgosłup nie bolał. Dietetyk kliniczny podpowiada, na jakie produkty warto zwrócić uwagę.

Witam. Nie wiem co zastrzyki miały by wnieść do Pańskiego leczenia. Wg mnie nie mają uzasadnienia.

Specjalista w dziedzinie anestezjologii i intensywnej terapii. Absolwent Wojskowej Akademii Medycznej w Łodzi. Przez wiele lat zawodowo związany z 4. Wojskowym Szpitalem Klinicznym we Wrocławiu. Współtwórca programu transplantacji kończyn w Szpitalu Św. Jadwigi w Trzebnicy, gdzie przeprowadzono pierwszą w Polsce udaną operację przeszczepienia ręki. W 2014 roku oznaczony Srebrnym Krzyżem Zasługi przez prezydenta RP.
0

jeśli miał Pan rekonstrukcję ACL-u juz kilka lat temu ,teraz ponowną artoskopię to sądzę ,że stan chrząstek na powierzchniach stawowych kości nie jest zadowalający a wtedy warto wziąć serię zastrzyków z kwasu.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy