Zapytaj lekarza

1 , 0 1 5 , 0 7 5

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Zmęczenie, smutek, osad na języku i obniżony poziom fT4

Witam,niepokoi mnie zmiana zachowania mojej niespełna 13-sto letniej córki.Ostatnio( tj. ok. dwa miesiące)niemal stale jest smutna,wycofana,zmęczona,bardzo schudła,nic jej nie interesuje,ma biały osad na jezyku i zaniżone - FT4 (10,90 przy normie12-22,00)i bardzo zawyżoną wit.B12(854,10 przy normie191,00-663,00).Bardzo proszę o poradę co mam z tym wszystkim dalej robić.Pozdrawiam
KOBIETA, 41 LAT ponad rok temu

B12 to pewno nic ale warto sprawdzić enzymy watrobowe i morfologię krwi czy wszystko ok. Na pewno potrzebuje trochę Euthyrox aby energia wróciła. Podejrzewalbym bym też kandydoze. ... dieta i może leki się przydadzą.

Specjalista chorób wewnętrznych. Członek Międzynarodowego Stowarzyszenia Boreliozy i Chorób Odkleszczowych (ILADS). Specjalizuje się głównie w leczeniu przewlekłych infekcji oraz chorób odkleszczowych.
0

Witam, Myślę że równolegle do prowadzonego leczenia farmakologicznego warto rozważyć rozpoczęcie psychoterapii. Pozdrawiam, Agnieszka Balicka

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety