Resztki, które warto wykorzystać w kuchni (WIDEO)

Zobacz film: "Jak wykorzystać resztki jedzenia?"

Każdego roku wyrzucamy do kosza miliony ton jedzenia. Zdecydowaną większość stanowią resztki, czyli obierki czy skórki. W niektórych wypadkach to jednak błąd. Zanim wyrzucimy je do kosza, sprawdźmy, czy mogą nam się jeszcze przydać.

Niestety niewielka jest w społeczeństwie wiedza o resztach jedzenia, które można przetworzyć, a niekiedy działanie takich (teoretycznie) odpadków może być zbawienne dla naszego zdrowia lub bardzo skuteczne w gospodarstwie domowym. Zobacz, co możesz zrobić, żeby produkować mniej śmieci i do końca wykorzystywać żywność.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Podoba Ci się ten artykuł? Chcesz więcej? Polub
    i bądź na bieżąco!