Przejdź na WP

Ryba trachinotus poddana obróbce wysuszającej mięso

1. Ryba trachinotus poddana obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Ryba trachinotus poddana obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 211 kcal.

Zobacz film: "Sól w diecie - ile można spożywać?"

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 23,7 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Ryba trachinotus poddana obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 12,14 g tłuszczów, w tym:

  • 4,50 g tłuszczów nasyconych,
  • 3,32 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 1,46 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 64,0 mg cholesterolu.

2. Ryba trachinotus poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?

Ryba trachinotus poddana obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 36,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Ryba trachinotus poddana obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,68 mg witaminy B1,
  • 0,15 mg witaminy B2,
  • 3,80 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 0,87 mg witaminy B5,
  • 0,23 mg witaminy B6,
  • 17,00 µg witaminy B9,
  • 1,20 µg witaminy B12.

3. Ryba trachinotus poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Ryba trachinotus poddana obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:

  • 43,0 mg wapnia,
  • 0,67 mg żelaza,
  • 31,0 mg magnezu,
  • 341 mg fosforu,
  • 636 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 76,0 mg sodu, 0,69 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 46,8 µg selenu.

4. Ryba trachinotus poddana obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 88 g (1 filet)
Wartość energetyczna 211 kcal 186 kcal
Białko 23,7 g 20,8 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 12,14 g 10,68 g
Tłuszcze nasycone 4,50 g 3,96 g
Tłuszcze jednonienasycone 3,32 g 2,92 g
Tłuszcze wielonienasycone 1,46 g 1,28 g
Cholesterol 64,0 mg 56,3 mg
Witamina C 0 mg 0 mg

Porównaj wartości z innym produktem:

Ryba trachinotus poddana obróbce wysuszającej mięso
Ryba trachinotus poddana obróbce wysuszającej mięso (Flickr)

Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Ważne tematy