Niektóre słodziki mogą zwiększać ryzyko rozwoju raka
Obszerne francuskie badania wskazało na korelację miedzy niektórymi sztucznymi słodzikami i nowotworami - głównie piersi oraz związanymi z otyłością - (...) Słodziki mogą szkodzić? (...)
Obszerne francuskie badania wskazało na korelację miedzy niektórymi sztucznymi słodzikami i nowotworami - głównie piersi oraz związanymi z otyłością - (...) Słodziki mogą szkodzić? (...)
(...) zawierające cukier, słodzik z owoców, stewię czy aspartam. (...) Zbadano działanie czterech napojów: jeden zawierał cukier (sacharozę), drugi sztuczny, nieodżywczy słodzik aspartam i dwa inne naturalne słodziki (...)
(...) Prócz zagrożenia udarem sztuczne słodziki sprawiają, że ryzyko wystąpienia chorób serca wzrasta o 40 proc. (...) Jeśli zamiast cukru do krwi dostają się składniki słodzików, poziom cukru we krwi się nie zwiększa. (...)
Choroba Alzheimera powoduje postępujące zaburzenia pamięci, mowy i zachowań. Stopniowo uniemożliwia samodzielne funkcjonowanie, aż do całkowitej utraty sprawności i świadomości. Przyczyny choroby Alzheimera do dziś pozostają nieustalone. Istnieje (...)
(...) Słodziki znów na cenzurowanym. (...) Czy słodziki mogą być rakotwórcze? Temat szkodliwości słodzików od lat rozpala emocje. (...)
(...) Teraz Międzynarodowa Agencja Badań nad Rakiem uznała, że słodzik jest "prawdopodobnie rakotwórczy dla ludzi" - donosi Reuters. (...) Ale słodzik ma też wiele innych minusów. - Sztuczne słodziki (...)
To zła wiadomość dla osób rezygnujących z cukru na rzecz słodzików. (...) - odpowiada mgr Roma Wojtewicz Jak słodziki wpływają na zdrowie? - odpowiada dr Krystyna Pogoń Jakich słodzików powinni używać (...)
(...) Co ważne, nie pozostawia gorzkiego posmaku w ustach, jak wiele innych syntetycznych słodzików. (...) Nie zaleca się, by słodzik stosowały dzieci, kobiety w ciąży i matki karmiące piersią. (...)
(...) Popularny słodzik może zwiększać ryzyko zawału oraz udaru. (...) Popularny słodzik nie taki bezpieczny? (...)
(...) Erytrytol, inaczej nazywany erytrolem, to słodzik, który szczególnie polecany jest cukrzykom. (...) Okazuje się również, że słodzik ten może być korzystny dla naszego zdrowia. (...)
(...) słodzikami wiąże się z większym ryzykiem zachorowania na nowotwór. (...) Badania nad wpływem słodzików na zdrowie były prowadzone już w latach 70. XX wieku. (...)
(...) Coraz więcej lokali w Wielkiej Brytanii na stałe wprowadziło do swojej karty wyłącznie napoje słodzone słodzikiem. (...) Kobieta miała alergię na aspartam - słodzik, który jest powszechnie stosowany w różnych napojach (...)
(...) Miód a inne słodziki Mimo iż miód nie powinien być spożywany przez chorych na cukrzycę w większych ilościach niż inne słodziki, ten naturalny produkt (...) Wyniki badania były jednoznaczne - miód może być wartościowym (...)
(...) Stosowanie napojów ze słodzikami przez osoby będące na diecie ketogennej jest niewskazane. (...) Potwierdzono już działanie antyketogenne słodzików takich jak ksylitol czy maltitol, a pozostałe słodziki (...)
(...) przygotować bezcukrowe ciasteczka cynamonowe: rozgrzej piekarnik do 150 stopni Celsjusza; ubij dwa jajka z dwiema łyżkami wody; dodaj 1/8 łyżeczki słodziku (...) ; po wystygnięciu ciasta, wylej na nie przygotowaną mieszankę; do bezcukrowej (...)
(...) Należy do grupy słodzików o bardzo intensywnym słodkim smaku. Jest około 200 razy słodszy od sacharozy. (...) Długoterminowe skutki glikemiczne i metaboliczne spożycia słodzików nie są dokładnie poznane. Jaka jest bezpieczna (...)
(...) Zespół nie wziął pod uwagę rodzaju słodzika stosowanego w napojach, najczęściej jednak spotykane są: sacharyna, acesulfam, aspartam, neotam i sukraloza (...) Dr Ralph Sacco, prezes działu neurologii na Uniwersytecie w Miami, komentuje (...)
(...) Dlaczego stewia jest popularnym słodzikiem i jakie ma zalety? Jakie właściwości zdrowotne posiada stewia? (...) Dla osób z cukrzycą jest to niezwykle ważna informacja, ponieważ słodzik ten nie powoduje gwałtownych skoków (...)
(...) Sztuczne słodziki Sztuczne słodziki, takie jak aspartam, mogą negatywnie wpływać na pracę mózgu. (...)
(...) Uważaj na sztuczne słodziki Ekspertka ds. zdrowia jelit zwróciła uwagę na picie drinków zawierających sztuczne słodziki. (...)