Zupa krem z selera naciowego
(...) Zupa krem z selera naciowego to potrawa o śródziemnomorskim pochodzeniu. Jest dobrym źródłem żelaza, magnezu i beta karotenu. (...) Składniki 250 g selera naciowego, 100 ml (pół szklanki) (...)
(...) Zupa krem z selera naciowego to potrawa o śródziemnomorskim pochodzeniu. Jest dobrym źródłem żelaza, magnezu i beta karotenu. (...) Składniki 250 g selera naciowego, 100 ml (pół szklanki) (...)
(...) Gwiazdy Hollywood nie wyobrażają sobie rozpoczęcia dnia bez koktajlu z selera naciowego. (...) To warzywo to prawdziwa bomba witaminowa, seler naciowy - niedocenione (...)
(...)
(...) Co warto wiedzieć o selerze naciowym? (...) Wartości odżywcze selera naciowego Seler naciowy to bogactwo składników mineralnych i witamin. (...)
(...) Dieta celebrytów - sok z selera. Seler naciowy jest nie tylko pyszny, ale też bardzo zdrowy. (...) Uważa się też, że to warzywo potrafi podnieść libido, zarówno damskie, jak i męskie. (...)
(...)
(...) Z czym jeść seler naciowy i dlaczego warto? Surówka z selera naciowego - z czym ją jeść? (...) Warzywo ma prawdopodobnie tylu wielbicieli, co przeciwników. (...)
(...) Niedocenione liście selera naciowego Seler naciowy jest znany od wieków i ceniony za swoje wyjątkowe właściwości prozdrowotne. (...) Istnieją trzy argumenty za tym, (...)
(...) Właściwości selera naciowego Seler naciowy to dobre źródło: witaminy K - 29,3 mcg potasu - 320 mg To "warzywo miłości", jak mawiano o nim w starożytności (...) (...)
Poziomka - co warto o niej wiedzieć? Poziomka pospolita (Fragaria vesca), nazywana także zwyczajną, jadalną lub czerwoną jagodą, rośnie w całej strefie klimatu umiarkowanego. Najczęściej możemy ją spotkać na obrzeżach lasów iglastych i liściastych, na (...)
(...)
(...) Sok z selera naciowego wypijany na czczo jest jednym z popularniejszych trendów żywieniowych. (...) Jak przygotować sok z selera naciowego? Przygotowanie soku z selera (...)
(...) Składniki: 1 główka młodej kapusty, 1-2 młode cebule, 6 łodyg selera naciowego, 1 mały, młody seler korzeniowy, 2-3 papryki (czerwona, zielona i żółta (...) Wykonanie: seler (...)
Grzane wino Kiedyś było wyrafinowanym, drogim napojem na europejskich stołach, ale już Rzymianie znali kilka sposobów na przygotowywanie grzanego wina. Dziś umila nam chłodne zimowe wieczory. Można je kupić w barze, pubie, restauracji, ale najlepiej (...)
(...) Chroni serce, obniża cholesterol Seler naciowy Seler naciowy w ok. 75 proc. składa się z wody, 25 proc. to błonnik. (...) Ten ostatni składnik sprawia, że warzywo hamuje (...)
(...)
(...) Seler naciowy dostarcza m.in. flawonoidów i glikozydów, które stymulują pracę serca. (...) Trzeba mieć: 200 ml jogurtu, pełną łyżkę otrębów owsianych, łodygę selera naciowego, imbir, (...)
(...) Oprócz nich zalecane są surówki z selera naciowego, marchwi, pomidora, ogórka konserwowego. (...) Obiad: mięso wołowe gotowane, pomidor, seler naciowy, ogórki i inne warzywa, herbata (...)
(...) Seler naciowy Z dolnej części selera naciowego, odciętej 3-4 centymetry nad linią korzeni, można wyhodować nową roślinę. (...) Seler naciowy (...)
(...) Warzywo to wykazuje działanie przeciwbólowe i uspokajające. (...) Składniki: pół ananasa, 2 łodygi selera naciowego, główka sałaty rzymskiej, szczypta suszonej kolendry, mały kawałek imbiru. (...)