Ser pleśniowy z grilla

Wegetarianie mogą grillować nie tylko owoce i warzywa, ale również najróżniejsze rodzaje sera. Miminalna ilość składników poniższego przepisu i prostota wykonania gwarntują, że danie z grilla uda się każdemu, nawet osobie, która dopiero rozpoczyna grillowanie.

Składniki:

  • ser pleśniowy;
  • chleb;
  • masło solone.

Zobacz film: "Jak nie dać się oszukać i kupić dobrą żywność?"

Sposób przygotowania:

Zawiń ser w folię aluminiową, zostawiając mały otwór, by szybciej się zgrillował. Gdy ser będzie miękki, wyjmij go na talerz i zjedz z chlebem posmarowanym masłem i posypanym solą.

Kalorie 366,2 kcal
Białko 14,5 g
Tłuszcz 15,0 g
Cholesterol 41,6 mg
Węglowodany 51,3 g
Błonnik 8,4 g
Witamina C 0,0 mg
Witamina D 133,5 µg

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Podoba Ci się ten artykuł? Chcesz więcej? Polub
    i bądź na bieżąco!