Smaki kuchni meksykańskiej (WIDEO)

Kuchnia meksykańska, choć kolorowa i zdobna należy do jednych z najmniej skomplikowanych kuchni świata. Tak jak ich większość, odzwierciedla to, co jadali najbiedniejsi. Bazuje na prostych składnikach, które jednak muszą być świeże.

Większość produktów kuchni meksykańskiej dostępnych jest już w Polsce. Na czym bazuje? Najważniejszym składnikiem dań Meksyku są pomidory, fasola, cebula oraz mięso wołowe. A narodowe dania? Między innymi pasta guacamole z awokado, pomidorami, czosnkiem i kolendrą, a do niej nachosy.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.