Trwa ładowanie...

Surowa pierś z indyka

Avatar placeholder
29.11.2018 10:58
Surowa pierś z indyka
Surowa pierś z indyka (Flickr)

1. Surowa pierś z indyka – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Surowa pierś z indyka w 100 gramach posiada wartość energetyczną 114 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 23,3 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Surowa pierś z indyka ma w 100 g 2,33 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Sól w diecie - ile można spożywać?"
  • 0,34 g tłuszczów nasyconych,
  • 0,56 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,64 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 53,0 mg cholesterolu.

2. Surowa pierś z indyka – jakie ma witaminy?

Surowa pierś z indyka to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 5,00 µg RAE witaminy A, 0,09 mg witaminy E, 7,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Surowa pierś z indyka zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,05 mg witaminy B1,
  • 0,17 mg witaminy B2,
  • 10,30 mg witaminy B3,
  • 52,3 mg witaminy B4,
  • 1,05 mg witaminy B5,
  • 0,81 mg witaminy B6,
  • 7,00 µg witaminy B9,
  • 1,35 µg witaminy B12.

3. Surowa pierś z indyka – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Surowa pierś z indyka ma w sobie:

  • 9,00 mg wapnia,
  • 0,76 mg żelaza,
  • 27,0 mg magnezu,
  • 185 mg fosforu,
  • 267 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 74,0 mg sodu, 1,16 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 22,1 µg selenu.

4. Surowa pierś z indyka - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 114 kcal 96,9 kcal
Białko 23,3 g 19,84 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 2,33 g 1,98 g
Tłuszcze nasycone 0,34 g 0,29 g
Tłuszcze jednonienasycone 0,56 g 0,48 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,64 g 0,54 g
Cholesterol 53,0 mg 45,1 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze