Surowy kurczak do pieczenia (mięso, skóra, podroby, szyja)

1. Surowy kurczak do pieczenia (mięso, skóra, podroby, szyja) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 213 kcal 181 kcal
Białko 17,09 g 14,53 g
Węglowodany 0,09 g 0,08 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 15,46 g 13,14 g
Tłuszcze nasycone 4,41 g 3,75 g
Tłuszcze jednonienasycone 6,39 g 5,43 g
Tłuszcze wielonienasycone 3,33 g 2,83 g
Cholesterol 86,0 mg 73,1 mg
Witamina C 2,40 mg 2,04 mg
Surowy kurczak do pieczenia (mięso, skóra, podroby, szyja)
Surowy kurczak do pieczenia (mięso, skóra, podroby, szyja) (Fotolia)

Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Ważne tematy