Przejdź na WP

Surowy kurczak do pieczenia (mięso, skóra, podroby, szyja)

1. Surowy kurczak do pieczenia (mięso, skóra, podroby, szyja) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Surowy kurczak do pieczenia (mięso, skóra, podroby, szyja) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 213 kcal.

Zobacz film: "Żywność light pod lupą dietetyka"

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 17,09 g białka,
  • 0,09 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Surowy kurczak do pieczenia (mięso, skóra, podroby, szyja) ma w 100 g 15,46 g tłuszczów, w tym:

  • 4,41 g tłuszczów nasyconych,
  • 6,39 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 3,33 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 86,0 mg cholesterolu.

2. Surowy kurczak do pieczenia (mięso, skóra, podroby, szyja) – jakie ma witaminy?

Surowy kurczak do pieczenia (mięso, skóra, podroby, szyja) to produkt zawierający 2,40 mg witaminy C, 253 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Surowy kurczak do pieczenia (mięso, skóra, podroby, szyja) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,06 mg witaminy B1,
  • 0,17 mg witaminy B2,
  • 6,43 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 1,02 mg witaminy B5,
  • 0,32 mg witaminy B6,
  • 26,0 µg witaminy B9,
  • 0,99 µg witaminy B12.

3. Surowy kurczak do pieczenia (mięso, skóra, podroby, szyja) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Surowy kurczak do pieczenia (mięso, skóra, podroby, szyja) ma w sobie:

  • 10,00 mg wapnia,
  • 1,37 mg żelaza,
  • 19,00 mg magnezu,
  • 165 mg fosforu,
  • 196 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 69,0 mg sodu, 1,28 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 11,60 µg selenu.

4. Surowy kurczak do pieczenia (mięso, skóra, podroby, szyja) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 213 kcal 181 kcal
Białko 17,09 g 14,53 g
Węglowodany 0,09 g 0,08 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 15,46 g 13,14 g
Tłuszcze nasycone 4,41 g 3,75 g
Tłuszcze jednonienasycone 6,39 g 5,43 g
Tłuszcze wielonienasycone 3,33 g 2,83 g
Cholesterol 86,0 mg 73,1 mg
Witamina C 2,40 mg 2,04 mg

Porównaj wartości z innym produktem:

Surowy kurczak do pieczenia (mięso, skóra, podroby, szyja)
Surowy kurczak do pieczenia (mięso, skóra, podroby, szyja) (Fotolia)

Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Ważne tematy