Przejdź na WP

Turbot (skarp) poddany obróbce wysuszającej mięso

1. Turbot (skarp) poddany obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Turbot (skarp) poddany obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 122 kcal.

Zobacz film: "Jak ograniczyć węglowodany w diecie?"

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 20,6 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Turbot (skarp) poddany obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 3,78 g tłuszczów, w tym:

  • 0 g tłuszczów nasyconych,
  • 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 62,0 mg cholesterolu.

2. Turbot (skarp) poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?

Turbot (skarp) poddany obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 1,70 mg witaminy C, 12,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Turbot (skarp) poddany obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,08 mg witaminy B1,
  • 0,10 mg witaminy B2,
  • 2,68 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 0,66 mg witaminy B5,
  • 0,24 mg witaminy B6,
  • 9,00 µg witaminy B9,
  • 2,54 µg witaminy B12.

3. Turbot (skarp) poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Turbot (skarp) poddany obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:

  • 23,0 mg wapnia,
  • 0,46 mg żelaza,
  • 65,0 mg magnezu,
  • 165 mg fosforu,
  • 305 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 192 mg sodu, 0,28 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 46,8 µg selenu.

4. Turbot (skarp) poddany obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 122 kcal 104 kcal
Białko 20,6 g 17,49 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 3,78 g 3,21 g
Tłuszcze nasycone 0 g 0 g
Tłuszcze jednonienasycone 0 g 0 g
Tłuszcze wielonienasycone 0 g 0 g
Cholesterol 62,0 mg 52,7 mg
Witamina C 1,70 mg 1,45 mg

Porównaj wartości z innym produktem:

Turbot (skarp) poddany obróbce wysuszającej mięso
Turbot (skarp) poddany obróbce wysuszającej mięso (Flickr)

Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Ważne tematy