Właściwości bananów zależą od koloru skórki. Dietetyk wyjaśnia, o co chodzi (WIDEO)

Banany są źródłem potasu, witamin A, C, E i K, a także tych z grupy B. Powinny znaleźć się w diecie cierpiących na nadciśnienie.

Na sklepowych półkach znajdujemy mniej i bardziej dojrzałe okazy. Jak to się dzieje, że właściwości bananów zależą od koloru skórki?

To może cię zainteresować

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Ważne tematy