#dziejesienazywo: Jakie mięso jest najzdrowsze i najlepsze? (WIDEO)
Światowa Organizacja Zdrowia apeluje o ograniczenie konsumpcji mięsa. My z kolei apelujemy o sięganie po mięso najwyższej jakości...
Światowa Organizacja Zdrowia apeluje o ograniczenie konsumpcji mięsa. My z kolei apelujemy o sięganie po mięso najwyższej jakości...
Naukowcy od lat spierają się o to, czy spożywanie mięsa może przyczynić się do rozwoju nowotworów. Nowe badania wskazują na jeszcze jedną zależność. Wyniki opublikowane w „Journal of the American Society of Nephrology” wykazały negatywny wpływ...
Jak podaje Główny Lekarz Weterynarii, niemal 3 tony skażonego mięsa z kurcząt trafiły z niemieckiej fermy do zakładów mięsnych na Mazowszu. Następnie zostały przekazane do obrotu. Informacja o obecności substancji używanej w lekach trafiła do Polski...
Podobno w kuchni spędzamy najwięcej czasu, dlatego ważne jest żeby zaprowadzić w niej porządek. Jest kilka przedmiotów i produktów, których powinnaś pozbyć się ze swojej kuchni. Zbyt długie przechowywanie ich i używanie może być przyczyną problemów...
Hot dogi to jedna z popularniejszych przekąsek w okresie letnim. Można je dostać praktycznie na każdej stacji paliw czy w budce z fast-foodem. Na hot doga czekamy krótko i co ważne możemy go zjeść jedną ręką nie przerywając podróży. Jednak...
Naukowcy kolejny raz potwierdzają, że mięso jest niebezpieczne dla zdrowia. Okazuje się, że kobiety w średnim wieku, które stosują dietę Atkinsa, mają wyższe ryzyko niewydolności serca. Diety oparte na owocach są...
Nie jest niczym odkrywczym stwierdzenie, że to, jak się odżywiamy, wpływa na to, jak się czujemy. Jednak nie tylko o samopoczucie tu chodzi. Jak pokazują liczne badania naukowe – nasze jelita to drugi mózg i to od nich zaczyna się wiele chorób, z...
Regularne jedzenia czerwonego mięsa może zwiększyć ryzyko zachorowania na choroby jelit. Okazuje się, że sześć ciężkich mięsnych posiłków w tygodniu może zwiększyć ryzyko rozwoju uchyłków – ropni w przewodzie pokarmowym - o 58...
Według nowego przeglądu badań klinicznych z Uniwersytetu Purdue spożywanie czerwonego mięsa w ilościach powyżej zalecanych, nie ma wpływu na krótkoterminowe czynniki ryzyka chorób sercowo-naczyniowych, takich jak ciśnienie krwi i poziom...
Sieci restauracji nie stosują się do zaleceń i nadal używają do produkcji swoich dań mięsa zwierząt, które przyjmowały antybiotyki – wynika z raportu Unii Konsumentow ze Stanów Zjednoczonych. Proceder jest dość niebezpieczny, ponieważ może grozić...
Mnisterstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi planuje reformę systemu bezpieczeństwa żywności. Dotychczasowe inspekcje sprawujące nad nim nadzór zostaną połączone w jedną instytucję – Państwową Inspekcję Bezpeczeństwa Żywności. Przeciwko takiemu rozwiązaniu...
Polskie mięso jest wolne od substancji niebezpiecznych. Producenci zobowiązani są do przestrzegania zasad wynikających z przepisów prawa. _- Jeśli jednak wejdzie w życie umowa o wolnym handlu z Kanadą, na polski rynek może trafić mięso wątpliwej...