5 produktów, które zmniejszają ryzyko powstania złogów w twoich tętnicach
1 z 7Szpinak a zdrowie tętnic
"Jesteś tym, co jesz!". Tę wyświechtaną frazę słyszał już każdy z nas. I choć czasem reagujemy na nią alergicznie, to często możemy się przekonać o tym, że to rzeczywiście prawda. Czy zdrowa dieta pełna warzyw nie sprawia, że twoja skóra promienieje, a włosy i paznokcie są w doskonałej kondycji?
Jednak to, co znajduje się na talerzu wpływa nie tylko na nasz wygląd, ale też na zdrowie. Nie od dziś wiadomo, że tłuste, przetworzone produkty źle wpływają na stan naszego układu krwionośnego, powodując powstawanie w tętnicach i żyłach śmiertelnie niebezpiecznych złogów, prowadzących do zawału i udaru. Oto 5 produktów, które regularnie stosowane, pomogą ci pozbyć się złogów z naczyń krwionośnych.
Zobacz także: Fryzjerka zauważyła niepokojące znamię u kobiety. Uratowała jej życie