45 899

Umów się na wizytę u lekarza bez wychodzenia z domu

Zobacz jak to działa

  • NAJWIĘKSZY WYBÓR

    Doświadczeni lekarze z całej Polski w jednym miejscu. Znajdź specjalistę dla siebie i swoich bliskich.
  • ŚWIADOMA DECYZJA

    Porównaj opinie, ceny i zakresy świadczonych usług. Sprawdź dostępne terminy.
  • SZYBKA I WYGODNA REZERWACJA

    Umów wizytę 24/7. Wystarczą 2 minuty. Zobacz, jakie to proste.
  • NIEZAWODNE WSPARCIE

    Przypomnimy Ci o wizycie i powiemy, jak się do niej przygotować.

Wszystko o zdrowiu

Newsy

Pytania do lekarzy

mgr  Irena Mielnik-Madej Psycholog, Kraków umów wizytę

Czy osoba z nerwica żołądkową powinna stosować lek Sulpiryd?

Dzień Dobry Pani, Dziękuje Pani za kontakt :) Z zaprezentowanych przez Panią symptomów, zachęcałbym Panią do rozważenia psychoterapii, najlepiej poznawczo-behawioralnej, która równolegle z farmakoterapią, byłaby dla Pani efektywną oraz komplementarną formą leczenia. Wszelkie wątpliwości, dotyczące działania farmaceutyku, są wskazaniem do bezpośredniej konsultacji z Lekarzem prowadzącym Panią. Gdyby miała Pani życzenie rozmowy ze mną, zapraszam do kontaktu via Skype. Serdeczności i tylko dobrego samopoczucia Pani życzę! irena.mielnik.madej@gmail.com tel. 502 749 605

mgr  Irena Mielnik-Madej Psycholog, Kraków umów wizytę

Czy jeśli regularnie uprawiam sport i przestrzegam diety to czy mogę być narażony na przytycie?

Dzień Dobry Panie Michale, Dziękuje Panu za kontakt :) Z jakiegoś powodu? pojawiły się u Pana niepokojące myśli o przybraniu na wadze, po farmaceutyku. Jest taka zasada, że to, o czym myślimy, to przyciągamy... Jak również, że: RUCH zastąpi niemalże każdy lek, ale żaden lek nie zastąpi ruchu... Ok. 70 procent funkcjonowania organizmu, jest zależne od codziennego stylu życia, który składa się z regularnej aktywności fizycznej, regularnego/regenerującego ośmiogodzinnego snu, suplementacji, optymalnego odżywiania, oraz inspirujących relacji międzyludzkich. Fundamentalne znaczenie ma umiejętność radzenia sobie ze stresem. Z Pana relacji, wynika że prowadzi Pan aktywny (świadomy) tryb życia, tak więc nie dopatruję się podstaw do niepokoju. Choć przyznaję, że zaniepokoiła mnie Pana "rygorystyczna dieta"... Z mojej strony, dodatkowo zachęcałabym Pana do rozważenia podjęcia terapii, najlepiej poznawczo-behawioralnej. Gdyby miał Pan życzenie rozmowy ze mną, zapraszam serdecznie do kontaktu. Życzę Panu tylko satysfakcjonującego samopoczucia! irena.mielnik.madej@gmail.com tel. 502 749 605

mgr  Irena Mielnik-Madej Psycholog, Kraków umów wizytę

Czy ból głowy ma związek z zaburzeniami somatycznymi?

Dzień Dobry Pani Zaprezentowane przez Panią symptomy, są wskazaniem do bezpośredniej konsultacji u Lekarza pierwszego kontaktu, który podejmie (ewentualne) dalsze cele diagnostyczne (po wstępnym rozpoznaniu Pani stanu zdrowotnego). Zachęcałabym Panią do rozważenia podjęcia terapii, najlepiej poznawczo-behawioralnej, która byłaby dla Pani efektywną formą leczenia. Gdyby miała Pani życzenie rozmowy ze mną, zapraszam do kontaktu via Skype. Z przesłaniem dla Pani tylko zadowalającego samopoczucia! irena.mielnik.madej@gmail.com tel. 502 749 605

Lek.  Konstanty Dąbski Laryngolog, Sandomierz umów wizytę

Co jest powodem zawrotów głowy trwających od 2 miesięcy?

Po pierwsze jakie masz ciśnienie krwi? Jeżeli niskie to Cavinton i Betaserc obniiżą ci ciśnienie krwi jeszcze bardziej i wzmożą się zawroty głowy i szumy uszne. Odstaw te dwa leki do czasu potwierdzenia rozpoznania otosklerozy. Te leki nie pomogą na otosklerozę, ktoś leczy cię po omacku. Przyślij mi swoje subiektywne i obiektywne badania słuchu to powiem ci czy to otoskleroza. RM nie potwierdzi otosklerozy. Należy wykonać badanie TK-tomografii komputerowej uszu środkowych. Otoskleroza występuje rodzinnie i jedynym jej leczeniem jest wczesne leczenie operacyjne w dobrym ośrodku klinicznym.

Lek.  Konstanty Dąbski Laryngolog, Sandomierz umów wizytę

Jak interpretować wynik RTG zatoki szczękowej?

Po każdym banalnym katarze nosa bywają zmiany radiologiczne w zatokach. Przecież nos, uszy, gardło, krtań, zatoki, oskrzela i płuca to jedna przestrzeń dróg oddechowych połączona ze sobą ciągiem błony śluzowej. reagującej w całej swojej przestrzeni stanem zapalnym, obrzękowym. Nigdy ,dobry lekarz nie robi zdjęć rtg w takich banalnych przeziębieniach. Zdjęcie rtg do masywna dawka promieni rentgenowskich mogących być zaczynem pobudzenia do życia komórek nowotworowych drzemiących w Twoim organizmie. Nie prześwietlajcie się na Miłość Boską bez potrzeby!!!

mgr  Irena Mielnik-Madej Psycholog, Kraków umów wizytę

Czy ugryzienie kota może zarazić mnie wścieklizną?

Dzień Dobry Panu, Dziękuję Panu za kontakt:) Z Pana relacji wynika, że optymalnie zaopatrzył Pan rankę po ugryzieniu, jednak celem rozwiania u pana wątpliwości, zachęcałabym Pana do osobistej konsultacji u Lekarza pierwszego kontaktu. Z mojej strony zachęcałabym Pana, by rozważyć podjęcie terapii poznawczo-behawioralnej, za Pana słowami: "...zaobserwowałem u siebie objawy hipochondrii... ." Z przesłaniem dla Pana pomyślności i radości, irena.mielnik.madej@gmail.com tel. 502 749 605

POPULARNE PREPARATY

Znajdź preparat według kategorii

partnerzy