Przyprawy, które normalizują poziom cukru we krwi
1 z 6Cukier we krwi
Prawidłowy poziom cukru we krwi u osoby zdrowej wynosi od 60 do 100 mg/dl. Jeśli wyniki badania ujawnią, że jest podwyższony lub niższy, powinniśmy je powtórzyć i wykonać dodatkowe, które zleci nam lekarz.
Skutkiem przecukrzenia może być uszkodzenie nerwów, utrata wzroku, a nawet niewydolność nerek. Ponadto osoby z hiperglikemią są bardziej narażone na zawał serca i udar mózgu. Powikłania mogą doprowadzić nawet do śmierci.
Natomiast objawy niedocukrzenia (senność, nudności, osłabienie) pojawiają się powoli. Na początku wystarczy zjeść coś słodkiego, potem — w kolejnych fazach choroby — konieczne jest podawanie glukozy. W przeciwnym wypadku możemy zapaść w śpiączkę.
W unormowaniu poziomu cukru we krwi pomogą nam przyprawy. Sprawdź, które z nich wykazują takie właściwości.
Na następnym slajdzie obejrzysz WIDEO, z którego dowiesz się, kto jest narażony na zachorowanie na cukrzycę
Zobacz też: Szkodliwa substancja, którą jesz codziennie. Nie chodzi ani o sól, ani o cukier