Przejdź na WP

Kapusta na stawy. Dlaczego warto ją przykładać? (WIDEO)

Zielone, grube liście kapusty pełne są właściwości zdrowotnych. Zawierają liczne witaminy i minerały. Jednym z najpopularniejszych zastosowań liści kapusty są okłady na bolące stawy. Sprawdź, dlaczego warto to robić.

Kapusta jest znana od wielu pokoleń i najczęściej jest wykorzystywana w kuchni do przygotowywanie smacznych potraw. Istnieje co najmniej 8 powodów, dla których warto jeść kapustę. Każdy rodzaj kapusty jest zdrowy i ma drogocenne właściwości. Zależnie od preferencji można wybrać kapustę białą, kapustę kiszoną, włoską lub pekińską. Dobrze uwzględnić też warzywa kapustne w diecie człowieka. Kapusta zawiera witaminę A, kwas askorbinowy, wapń, żelazo, witaminę D, witaminę B6, B12 oraz magnez. Jest też lekkostrawna i łatwa w przygotowaniu. Dostarcza organizmowi potrzebnych składników odżywczych i pasuje do wielu potraw. Jest często używana w daniach chińskich i azjatyckich.

Można ją kupić niemalże w każdym sklepie, ale najlepiej wybierać lokalnych sprzedawców, którzy nie używają toksycznych nawozów. Surowa kapusta może posłużyć do kiszenia lub do zrobienia okładów z kapusty, które przyniosą ulgę bolącym miejscom. Jest to metoda, którą znały babcie i prababcie. Była często wykorzystywana, gdy kontakt z lekarzem był utrudniony. Obejrzyj wideo i dowiedz się dlaczego ten sposób działa. W jakich sytuacjach najlepiej wykorzystać kapustę? Przekonaj się, że naturalne metody mogą być równie skuteczne co maści dostępne w aptekach.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Ważne tematy