Przejdź na WP

Dlaczego banany z brązowymi plamkami są najzdrowsze? (WIDEO)

Często już w kilka dni po kupnie bananów na ich skórce pojawiają się małe, ciemne i niezachęcające do jedzenia owocu plamki. Jeśli nie sięgniemy po nie od razu, już następnego dnia plamki pojawią się na owocu, a ten w końcu zamiast na nasz talerz, trafi do śmietnika. Okazuje się, że jeśli wyrzucasz banany z brązowymi plamkami na skórce, robisz wielki błąd, ponieważ to wtedy banany są najzdrowsze. Dlaczego?

Zobacz także: Objawy, które mogą świadczyć o rozwijającym się raku płuc

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Ważne tematy