Mięso

Komentarze (86)
~emi
~emi 6 miesięcy temu

@~pio: Jest pasza GMO ,soja modyfikowana,wiem bo sama czytalam na worku,i nie kupilam ,wole miec mniej jajek(chodzi o nioski),ale bez wspomagaczy.A ludzie nawet hodujac dla siebie daja,bo wiecej,wiecej,wiecej.

Odpowiedz
~emi
~emi 6 miesięcy temu

Gdy gotuje rosół ze swojej kury ,to jest brazowy,a z kurczaka kupnego biala zalewajka.Ludzie saswiadomi,ze to szajs,ale tani ito sie liczy,a ze szkodzi...no coz zaraz czlowiek nie padnie od tego ,to przyszlosc ,a za te pieniadze mozna cos kupic innego.Takie myslenie.

Odpowiedz
~antykurzaj
~antykurzaj 6 miesięcy temu

Kurzaja z fermy polskiej oprócz chowu wolnowybiegowego- zagrodowego najlepiej nie kupować !! To wręcz szkodliwe dla zdrowia ludzi : karmione i hodowane od pisklęcia przez 36-38 dni do wagi 2,6 kg, karmione paszą GMO z antybiotykami i środkami uspakajającymi ( bo w hali jest ich 60-80 tys. po 16-18 sztuk na metrze kwadratowym bez światła dziennego( taka polska norma !!!), bo hodowca nie pozwoli , aby zachorowały) , a że człowiek zjada "białe mięsko" i później antybiotyki słabo działają to kogo to obchodzi ??Normalnie karmiony zbożem i roślinną karmą wiejski kurczak musi rosnąć i biegać ok.150 dni do 2kg wagi Na fermie: Od zbyt szybkiego przyrostu masy ciała pęka im skóra , a przez ostatnie 10-12 dni siedzą i żrą , bo nie mają siły wstać na nogi ( stąd takie krótkie) , bo kości nie nadążają przyrastać wraz z mięśniami !! Budzone są nocą sztucznym światłem , aby "myślały" ,że to dzień i żarły .....PRAWDZIWA POLSKA ZDROWA ŻYWNOŚĆ :)) A na końcu gdzie wszyscy już zarobili kasę 1kg tego „zdrowego przysmaku na tacce” kosztuje 4,39 zł!! Więc pytam czy to może być zdrowe??? Gdyby ktoś uświadomił konsumentów co jedzą kupując kurczaka na tacce …gwarantuję, że nikt by brojlera więcej nie kupił !!!! P.S. O smrodzie z fermy i uciążliwościach dla okolicznych mieszkańców nie wspominając OTO POLSKA WŁAŚNIE……

Odpowiedz
~edi
~edi 6 miesięcy temu

@~Zi0m: Specjalisto proponuję załóż sobie hodowlę na balkonie - będzie tanio. Marże i koszty dystrybucji to dla innych praca, ale każdy tuman twierdzi, że w "hurtowni" taniej... Dla mnie właśnie poziom TAKIEJ wiedzy jest przerażający, Smacznego. Zapraszam do marketu na polędwicę za 15 zł/kg - promocja hahaha

Odpowiedz
zapytaj lekarza

za darmo

  • Odpowiedź w 24 godziny
  • Bez żadnych opłat
  • Lekarze, psychologowie, dietetycy

lekarzy jest teraz online

0/500

Mięso
najnowsze pytania

Dyskusje na forum

Artykuły Mięso
Mięso

Mity na temat drobiu. Co jest prawdą, a co fałszem?

Mity na temat drobiu. Co jest prawdą, a co fałszem?

Co jest prawdą, a co fałszem? Mięso kurcząt jest faszerowane antybiotykami i sterydami, a to właśnie ich działanie powoduje u dziewcząt wcześniejsze (...) jest po prostu nieprawdziwych. Na dalszych slajdach wyjaśniamy, co jest mitem. Zobacz...

Mięso

Co siedzi w białej kiełbasie?

Co siedzi w białej kiełbasie?

z mięsa wieprzowego. Najczęściej wykorzystuje się łopatkę, boczek, czasem podgardle. Oprócz tego, producenci czasami dodają mięso wołowe. Całość zamykana (...) - mówi. Przeczytaj także: Białe czy czerwone? Oto czym tak naprawdę różni...

Mięso

Sprawdzamy skład grillowych kiełbas

Sprawdzamy skład grillowych kiełbas

stronie. Sprawdź koniecznie: Jak rozpoznać dobrą kiełbasę wędzoną? Mięso Wbrew pozorom ilość mięsa w kiełbasie nie jest taką jasną sprawą. - (...) ; Wiadomo, że im więcej mięsa tym lepiej. Jeżeli na opakowaniu mamy opis MOM, czyli...

Mięso

Produkty, które możesz jeść zamiast mięsa

Produkty, które możesz jeść zamiast mięsa

kanapki, sałatki i różnych potraw, zastępując mięso. Soczewica Soczewica smakuje wyśmienicie, a łatwiej ją ugotować niż inne rodzaje fasoli (...) czy gotowane na twardo lub miękko. Jajka pochodzą od kur, ale nie są uważane za mięso,...

Mięso

WHO ostrzega: mięso powoduje raka

WHO ostrzega: mięso powoduje raka

Mięso na cenzurowanym Kiełbasa, szynka, salami, burgery i hot-dogi tak samo groźne dla zdrowia, jak papierosy, alkohol i azbest - ostrzega Światowa (...) Organizacja Zdrowia (WHO). Przetworzone mięso zwiększa ryzyko...

Mięso

Czy warto jeść podroby?

Czy warto jeść podroby?

Kontrowersyjna piąta ćwiartka Czasy, gdy były kojarzone z mięsem gorszej jakości, minęły. Teraz podroby to hit restauracyjnych menu, gdzie podawane są w eleganckiej formie z wykwintnymi dodatkami. Podroby, czyli tzw. piąta ćwiartka, wracają na salony...

Mięso

Obalamy mity na temat mięsa

Obalamy mity na temat mięsa

Mięso jest niezdrowe? Czy mięso rzeczywiście jest szkodliwe dla zdrowia? Spekulacje na temat rzekomego gnicia produktów mięsnych w układzie (...) pokarmowym i niekorzystnego wpływu na organizm pojawiają się regularnie....

Mięso

Właściwości zdrowotne wątróbki

Właściwości zdrowotne wątróbki

Właściwości wątróbki Niektórzy się nią zajadają, inni brzydzą. Wątróbka, bo właśnie o niej mowa, skrywa w sobie jednak wiele składników odżywczych. Niektórzy dietetycy zaliczają ją nawet do popularnych superfoods. Każdy z nas powinien spróbować się do...

Mięso

Kolor mięsa powie ci więcej niż etykiety

Kolor mięsa powie ci więcej niż etykiety

dostarcza nam mięso? Zmieniający się kolor w mięsie Kupujemy porcję mięsa, wrzucamy do lodówki i najczęściej przypominamy sobie o naszym produkcie dopiero (...) . Jednak pod wpływem mrożenia, smażenia, pieczenia może zmienić swoją barwę....