Mięso

Komentarze (86)
~emi
~emi 2 tygodnie temu

Gdy gotuje rosół ze swojej kury ,to jest brazowy,a z kurczaka kupnego biala zalewajka.Ludzie saswiadomi,ze to szajs,ale tani ito sie liczy,a ze szkodzi...no coz zaraz czlowiek nie padnie od tego ,to przyszlosc ,a za te pieniadze mozna cos kupic innego.Takie myslenie.

Odpowiedz
~antykurzaj
~antykurzaj 2 tygodnie temu

Kurzaja z fermy polskiej oprócz chowu wolnowybiegowego- zagrodowego najlepiej nie kupować !! To wręcz szkodliwe dla zdrowia ludzi : karmione i hodowane od pisklęcia przez 36-38 dni do wagi 2,6 kg, karmione paszą GMO z antybiotykami i środkami uspakajającymi ( bo w hali jest ich 60-80 tys. po 16-18 sztuk na metrze kwadratowym bez światła dziennego( taka polska norma !!!), bo hodowca nie pozwoli , aby zachorowały) , a że człowiek zjada "białe mięsko" i później antybiotyki słabo działają to kogo to obchodzi ??Normalnie karmiony zbożem i roślinną karmą wiejski kurczak musi rosnąć i biegać ok.150 dni do 2kg wagi Na fermie: Od zbyt szybkiego przyrostu masy ciała pęka im skóra , a przez ostatnie 10-12 dni siedzą i żrą , bo nie mają siły wstać na nogi ( stąd takie krótkie) , bo kości nie nadążają przyrastać wraz z mięśniami !! Budzone są nocą sztucznym światłem , aby "myślały" ,że to dzień i żarły .....PRAWDZIWA POLSKA ZDROWA ŻYWNOŚĆ :)) A na końcu gdzie wszyscy już zarobili kasę 1kg tego „zdrowego przysmaku na tacce” kosztuje 4,39 zł!! Więc pytam czy to może być zdrowe??? Gdyby ktoś uświadomił konsumentów co jedzą kupując kurczaka na tacce …gwarantuję, że nikt by brojlera więcej nie kupił !!!! P.S. O smrodzie z fermy i uciążliwościach dla okolicznych mieszkańców nie wspominając OTO POLSKA WŁAŚNIE……

Odpowiedz
~edi
~edi 2 tygodnie temu

@~Zi0m: Specjalisto proponuję załóż sobie hodowlę na balkonie - będzie tanio. Marże i koszty dystrybucji to dla innych praca, ale każdy tuman twierdzi, że w "hurtowni" taniej... Dla mnie właśnie poziom TAKIEJ wiedzy jest przerażający, Smacznego. Zapraszam do marketu na polędwicę za 15 zł/kg - promocja hahaha

Odpowiedz
zapytaj lekarza

za darmo

  • Odpowiedź w 24 godziny
  • Bez żadnych opłat
  • Lekarze, psychologowie, dietetycy

lekarzy jest teraz online

0/500

Mięso
najnowsze pytania

Dyskusje na forum

Artykuły Mięso
Mięso

Mity na temat drobiu. Co jest prawdą, a co fałszem?

Mity na temat drobiu. Co jest prawdą, a co fałszem?

Co jest prawdą, a co fałszem? Mięso kurcząt jest faszerowane antybiotykami i sterydami, a to właśnie ich działanie powoduje u dziewcząt wcześniejsze (...) jest po prostu nieprawdziwych. Na dalszych slajdach wyjaśniamy, co jest mitem. Zobacz...

Mięso

Właściwości mięsa strusiego

Właściwości mięsa strusiego

Mięso strusia posiada wysokie walory dietetyczne i odżywcze. Charakteryzuje się niską zawartością cholesterolu. Charakterystyka (...) mięsa strusiego Mięso strusie wykazuje wysoką wartość...

Mięso

Zdrowa dieta bez mięsa?

Zdrowa dieta bez mięsa?

codziennej diety. Odmiennego zdania jest amerykański Komitet Doradczy ds. Poradnika Dietetycznego, który wyeliminował mięso z listy produktów spożywczych

Mięso

Burgery niebezpieczne dla życia

Burgery niebezpieczne dla życia

Mielone mięso pod lupą. Sprawdź, jak jedząc ulubionego burgera, nie zarazić się niebezpieczną dla życia i zdrowia pałeczką okrężnicy. ## Burgery (...) jest krwisty lub średnio wysmażony, może zawierać groźne dla zdrowia i życia bakterie...

Mięso

Czy mięso jest zdrowe?

Czy mięso jest zdrowe?

Mięso stanowi istotny element diety człowieka. Spożywamy go zazwyczaj na (/zdrowe-sniadanie) jako dodatek do pieczywa lub podczas obiadu (...) światopoglądowych. Natomiast faktem jest, że niewielkie ilości mięsa są nam potrzebne do zachowania...

Mięso

Polędwica wołowa - sposób przyrządzenia, przepis, dodatki

to delikatne mięso, które może być przygotowywane na różne sposoby dla przykładu polędwica wołowa może być pieczona, smażona, a także duszona. Dodatkowym (...) **Polędwica wołowa w wersji pieczonej **jest łatwa do przyrządzenia, a...

Mięso

WHO ostrzega: mięso powoduje raka

WHO ostrzega: mięso powoduje raka

Mięso na cenzurowanym Kiełbasa, szynka, salami, burgery i hot-dogi tak samo groźne dla zdrowia, jak papierosy, alkohol i azbest - ostrzega Światowa (...) Organizacja Zdrowia (WHO). Przetworzone mięso zwiększa ryzyko...

Mięso

Czy warto jeść podroby?

Czy warto jeść podroby?

Kontrowersyjna piąta ćwiartka Czasy, gdy były kojarzone z mięsem gorszej jakości, minęły. Teraz podroby to hit restauracyjnych menu, gdzie podawane są w eleganckiej formie z wykwintnymi dodatkami. Podroby, czyli tzw. piąta ćwiartka, wracają na salony...

Mięso

Produkty, które możesz jeść zamiast mięsa

Produkty, które możesz jeść zamiast mięsa

kanapki, sałatki i różnych potraw, zastępując mięso. Soczewica Soczewica smakuje wyśmienicie, a łatwiej ją ugotować niż inne rodzaje fasoli (...) czy gotowane na twardo lub miękko. Jajka pochodzą od kur, ale nie są uważane za mięso,...

Mięso

Obalamy mity na temat mięsa

Obalamy mity na temat mięsa

Mięso jest niezdrowe? Czy mięso rzeczywiście jest szkodliwe dla zdrowia? Spekulacje na temat rzekomego gnicia produktów mięsnych w układzie (...) pokarmowym i niekorzystnego wpływu na organizm pojawiają się regularnie....