Trwa ładowanie...

Nawet ekologiczne mięso może być złe (WIDEO)

Avatar placeholder
01.01.2019 18:22

Mówiąc o ekologicznym mięsie, podświadomie myślimy o czymś zdrowym i smacznym. Jednak nie zawsze w rzeczywistości tak jest. Okazuje się, że pomimo ogromnego wysiłku, który ekolodzy wkładają w hodowlę, jakość mięsa może popsuć się w końcowym punkcie, jakim jest ubojnia. Często bowiem poprzez niewłaściwy ubó dochodzi do zakwaszenia mięsa. Jednak, jako że jest to mięso ekologiczne, możemy być pewni, że nie znajdziemy w nim żadnych niechcianych dodatków. Mięso wołowe z takich hodowli jest certyfikowane, dlatego daje nam to pewność, że nie zawiera szkodliwych substancji.

Oceń jakość naszego artykułu: Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
12345
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze