Pasta serowa

Pasta serowa to idealny pomysł, gdy masz ochotę na coś lekkiego i pożywnego. Zawiera dowolnie wybrane kiełki, których wartość odżywcza jest nie do przecenienia. Zielony groszek i kukurydza konserwowana powodują, że pasta może być bardzo kolorowa i stanowić element dekoracyjny stołu.

Składniki:

  • ser biały (zmielony);
  • zielony groszek z puszki;
  • kukurydza z puszki;
  • kiełki (dowolne);
  • rozgniecione jajko na twardo;
  • starta na tarce rzodkiewka;
  • majonez i ketchup.

Zobacz film: "Żywność light pod lupą dietetyka"

Sposób przygotowania:

Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, dodaj majonezu i keczupu według indywidualnych potrzeb.

Wartość odżywcza 1 porcji:
Kalorie 295,5 kcal
Białko 25,0 g
Tłuszcz 15,1 g
Cholesterol 95,5 mg
Węglowodany 19,5 g
Błonnik 4,7 g
Witamina C 56,4 mg
Witamina A 303,1 µg

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Podoba Ci się ten artykuł? Chcesz więcej? Polub
    i bądź na bieżąco!