Produkty żywnościowe

Komentarze (21)
~Zygmunt
~Zygmunt ponad rok temu

Ci tzw. górale sprzedają nam taki produkt, że gdyby przeciętny Kowalski wiedział, nigdy tego by nie kupił. Za pieniądze góral da sobie ogolić dosłownie wszystko i wszystko wciśnie turyście twierdząc, że to dobry produkt. Lubię sery owcze ale tak często próbowano wcisnąć mi sery zeschłe, zrobione z niewiadomo czego jak w tym roku nigdy się nie spotkałem. W Szczawnicy szczególnie - powinni się wstydzić.

Odpowiedz
~dzoanna
~dzoanna ponad rok temu

@~ciekawy: Ważna jest forma w jakiej spożywamy jajka - rozbite tracą lecytynę która kontroluje poziom cholestrolu we krwi. Gotowane (uwaga, aby nie pękła skorupka) skutecznie regulją poziom cholesterolu nawet u osób z za wysokim

Odpowiedz
~ja ja volkswagen
~ja ja volkswagen ponad rok temu

@~wojas: Od października poczynając to na Słowacji tez kupisz tylko podróby oscypa z mleka krowiego. Z tej prostej przyczyny, owce w październiku sa sprowadzane z hal gdzie sie pasą i nie daja juz mleka.

Odpowiedz
~wojas
~wojas ponad rok temu

Osypek sprzedawany po Polsce i okolicach Podhala to parodia oryginału.. to zwykły krowi ser doprawiony solą i podwędzony..Ten w Krakowie i ten w Rabce ,Krynicy , Szczawnicy i Nowym Targu oraz Zakopanym to podróby.. a w sklepach ze Słowacji.. Prawdziwe OSCYPKI to pod Turbaczem w Gorcach..od baców bezpośrednio kupowane.

Odpowiedz
~mój nick
~mój nick ponad rok temu

@~Stoa: Ja co roku jeżdżę w góry. Rajcuje mnie zwłaszcza chodzenie po tych wysokich partiach gdzie nie ma juz "zieleniny" tylko sama grań np:Orla Perć. Licząc od wyjścia z bazy do powrotu czasami mija nawet 12 godzin. Nigdy nie biore na szlak nic do jedzenia poza bananami (oczywiście picie też). Nie zdarzyło mi sie żebym osłabł czy zawrócił ze szlaku bo poczułem sie osłabiony. A dodam, że od 11 lat nie jem w ogóle mięsa i wg "fachowców" powinienem przy takim wysiłku paść z wyczerpania. No chyba , że masz na mysli nie Tatry, a np: Himalaje gdzie wedrówka zajmuje kilka kilkanascie dni i nocujemy na szlakach

Odpowiedz
~ciekawy
~ciekawy ponad rok temu

"Trzeba pamiętać, że sękacz to produkt wielojajeczny, który spożywany w nadmiernych ilościach może sprzyjać zwiększeniu poziomu cholesterolu we krwi". A ja od pewnego czasu czytam wypowiedzi dietetyków jakoby jajka nie powodowały wzrostu cholesterolu. To jak to w końcu jest?

Odpowiedz
zapytaj lekarza

za darmo

  • Odpowiedź w 24 godziny
  • Bez żadnych opłat
  • Lekarze, psychologowie, dietetycy

lekarzy jest teraz online

0/500

Produkty żywnościowe
najnowsze pytania

Dyskusje na forum

Pomocni lekarze

Artykuły Produkty żywnościowe
Produkty żywnościowe

Produkty, których lepiej nie zamrażać

Produkty, których lepiej nie zamrażać

Majonez i sos sałatkowy po zamrożeniu staną się wodniste. Dotyczy to także potraw, w których skład wchodzą te produkty, takich jak dipy lub sałatki

Produkty żywnościowe

Majonez - czy słusznie obawiamy się tego produktu?

Majonez - czy słusznie obawiamy się tego produktu?

sylwetkę warto wybierać takie produkty? - Zdecydowanie nie. Po pierwsze, taki majonez będzie miał w składzie więcej chemii, ponieważ tłuszcz (...) musi być zastąpiony przez inny zagęstnik. Po drugie, majonez light zawiera nieco mniej...

Produkty żywnościowe

Nasiona bazylii - nowy superprodukt, który musisz znać

Nasiona bazylii - nowy superprodukt, który musisz znać

Superfood dla zdrowia Nasiona bazylii zyskują coraz większą popularność i nie brakuje opinii, że to kolejny superprodukt. Są źródłem kwasów omega-3 i omega-6, silnych antyoksydantów (np. beta-karotenu) oraz wielu witamin. W krajach azjatyckich słodka...

Produkty żywnościowe

Wielkanocne produkty, których należy unikać

Wielkanocne produkty, których należy unikać

, ale czy zdrowe? Co zawierają gotowe produkty tego typu? Co kryć w sobie może chrzan? Jakich substancji nie powinniśmy w nich znaleźć i jaki (...) nas, że produkty tego typu nie wymagają dodawania konserwantów. Wszystkie...

Produkty żywnościowe

Jak czytać etykiety?

Jak czytać etykiety?

, ale także zachowaniu zdrowia, dlatego tak ważne jest, by jadać produkty najwyższej jakości, świeże i bezpieczne. W świetle obowiązujących przepisów producent żywności (...) . Takie określenie można najczęściej znaleźć na najmniej trwałych...