"Żywienie w niedoczynności tarczycy. Porady lekarzy i dietetyków" od Wydawnictwa Lekarskiego PZWL

Zapraszamy do zapoznania się z książką "Żywienie w niedoczynności tarczycy. Porady lekarzy i dietetyków" autorstwa Mirosława Jarosza, Hanny Stolińskiej, Diany Wolańskiej od Wydawnictwa Lekarskiego PZWL.

Zobacz film: "Co się dzieje gdy zjadamy posiłek?"

Niedoczynność tarczycy sprawia, że wielu produktów spożywczych należy się wystrzegać. Warto też dowiedzieć się, jakie składniki odżywcze są szczególnie potrzebne, a które wręcz konieczne w diecie osoby chorej. Poradnik, o którym mowa z pewnością pomoże każdemu pacjentowi z niedoczynnością taraczycy. Autorzy książki zwrócili uwagę na powiązanie między odżywianiem, a stanem organizmu i samopoczuciem.

Książka zawiera wiele praktycznych porad, które są przekazywane przez najlepszych specjalistów z z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Jest adresowana do pacjentów oraz lekarzy.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Ważne tematy