Faszerowana papryka z grilla

Papryka z grilla może być podawana na wiele sposobów. Jednym z nich będzie nafaszerowanie jej pomidorem, serem i cukinią. Dodatkowo to danie wegetariańskie możesz przyprawić dowolną ilością ziół i innych przypraw, dzięki czemu uzyskasz swój ulubiony smak.

1. Składniki:

  • 6 sztuk czerwonej papryki;
  • 2 duże pomidory;
  • żółty ser;
  • 1 młoda cukinia;
  • drobno posiekany koperek i natka pietruszki;
  • zioła prowansalskie, sól, pieprz;
  • masło.

Sposób przygotowania:

Zobacz film: "Jak zdrowo jeść i tracić na wadze?"

Przekrój paprykę wzdłuż na pół, oczyść środek i posmaruj masłem lub oliwą. Pozostałe składniki pokrój i dokładnie wymieszaj. Napełnij nimi paprykę, owiniętą w folię aluminiową. Całość posmaruj masłem i posyp serem, grilluj do momentu, aż się roztopią.

Kalorie 192,7 kcal
Białko 11,8 g
Tłuszcz 11,9 g
Cholesterol 33,7 mg
Węglowodany 14,3 g
Błonnik 4,5 g
Witamina C 251,2 mg
Witamina A 1083,5 µg

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Podoba Ci się ten artykuł? Chcesz więcej? Polub
    i bądź na bieżąco!