Gulasz z wołowiny

Składniki:

  • 600g wołowiny pokrojonej w kostkę na gulasz
  • 1 cebula
  • 3 łyżki imbiru
  • 3 łyżki posiekanego czosnku
  • 4 posiekane czerwone papryczki
  • 400ml bulionu z kurczaka
  • 25g cukru
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1,5 łyżki wina ryżowego
  • anyż
  • 3 łyżki sosu hoi sin
Gulasz wołowy
Gulasz wołowy

Pyszna wołowina z warzywami i przyprawami – pomysł na obiad.

zobacz galerię

Zobacz film: "Jak nie dać się oszukać i kupić dobrą żywność?"

Przygotowanie:

Rozgrzej tłuszcz na głębokiej patelni i wrzuć kawałki mięsa. Po około 10 minutach, gdy mięso będzie już brązowe, dodaj cebulę, czosnek, imbir i papryczkę chili. Smaż razem na wolnym ogniu przez kilka minut, do momentu, aż warzywa nieco zmiękną. Z pozostałych składników zrób zalewę w osobnym naczyniu tak, aby składniki wymieszały się i dodaj wywar do mięsa na patelni. Przykryj pokrywą i duś przez około godzinę. Najlepiej podawać z ziemniaczanym puree i gotowaną marchewką.

Komentarz:

Proponowana dzisiaj potrawa jest idealnym pomysłem na niedzielny lub odświętny obiad. Gulasz wygląda wytwornie, a smak z pewnością nie jest typowy dzięki mieszance z sosu sojowego, wina ryżowego i anyżu. Imbir także nadaje specyfiki gulaszowi, dlatego warto zachować przepis na szczególne okazje. Z całą pewnością nie pożałujemy!

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Podoba Ci się ten artykuł? Chcesz więcej? Polub
    i bądź na bieżąco!