Piernik marchewkowy

Czy próbowałaś już upiec jakieś ciasto wegańskie? Jeśli nie, to powinnaś wypróbować przepis wegański na piernik marchewkowy. Jego przygotowanie nie jest skomplikowane i zajmuje niewiele czasu. Dzięki dodatkowi przyprawy do piernika, ciasto będzie miało aromatyczny korzenny smak.

Składniki:

  • pół słoiczka miodu,
  • 1/2 szklanki oleju,
  • przyprawa do piernika,
  • cynamon,
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1 łyżeczka sody,
  • 2 szklanki mąki,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 4 szklanki startej marchwi,
  • bakalie (rodzynki, orzechy włoskie)
. Sposób przygotowania: 
Miód rozetrzyj z olejem. Dodaj produkty sypkie, następnie mieszaj mikserem z wyjątkiem mąki i marchewki. Następnie na przemian dodawaj mąkę i marchew i zagniataj ciasto rękami. Na koniec dodaj bakalie. Piecz około 1 godziny w temperaturze 180 stopni.


Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Podoba Ci się ten artykuł? Chcesz więcej? Polub
    i bądź na bieżąco!