Trwa ładowanie...

Postaw na jakość! Kupuj drób.

Artykuł sponsorowany

Zalecany przez dietetyków jako element zbilansowanej diety dzieci. Często wykorzystywany podczas tworzenia planów żywieniowych dla sportowców oraz osób będących na diecie redukcyjnej. Drób, bo o nim mowa, to rodzaj mięsa, który nie tylko dobrze smakuje, ale również dostarcza białko, które tak ważne jest dla naszego zdrowia. Potrawy z drobiu są lekkie i zaskakują smakiem.

Mięso drobiowe stanowi jeden z popularniejszych rodzajów mięsa obecnych w naszej kuchni. Z roku na rok, obserwujemy wzrost jego konsumpcji. Przy zakupie zwracajmy szczególną uwagę na to, aby produkt był wysokiej jakości, a miejsce z którego pochodzi było nam znane. Mięso z kurczaka, kaczki, indyka czy gęsi to tylko kilka z gatunków drobiu, które chętnie wykorzystujemy w kuchni. Dzięki jego delikatności i miękkości, może stać się bazą dla wielu potraw. Smażony, pieczony, duszony czy gotowany na parze zachowuje swoje wartości smakowe. Stanowi jeden z ciekawszych rodzajów mięsa. Wielość smaków, jakimi charakteryzuje się drób, daje możliwość stworzenia potraw, które jeszcze bardziej mogą wyeksponować naturalne walory smakowe kurczaka, gęsi, kaczki czy indyka. Znawcy kuchni zwracają również uwagę na szybkość obróbki tego mięsa. Jego przygotowanie w najprostszej formie zajmuje dosłownie kilka minut.

Drób należy spożyć w możliwie jak najkrótszym czasie od zakupu - maksymalnie w ciągu dwóch do trzech dni. Chcąc przedłużyć możliwość spożycia mięsa, można je zamrozić w temperaturze do – 18 stopni C. Świeże mięso z kurcząt lub indyka dobrze jest zamrażać w specjalnie do tego celu przystosowanych woreczkach. Dzięki temu, czas przechowywania w zamrażarce można wydłużyć nawet do dziesięciu miesięcy, co pozwala nam gotować, piec czy smażyć pełnowartościowe mięso bez obawy o jego jakość.

"Treść niniejszej kampanii promocyjnej wyraża poglądy wyłącznie jej autora, za którą ponosi on bezwzględną odpowiedzialność. Komisja Europejska ani Agencja Wykonawcza ds. Konsumentów, Zdrowia, Rolnictwa i Żywności (CHAFEA) nie ponoszą żadnej odpowiedzialności za potencjalne wykorzystanie zawartych w niej informacji."

Więcej informacji można znaleźć na stronie https://pl.eu-poultry.eu/

(Materiał partnera)
Artykuł sponsorowany

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza