Pasta słonecznikowo-czosnkowa

Pasty to potrawy , którymi możesz smarować pieczywo lub jeść je jako dodatek do innego dania. Jedną z nich jest pasta łącząca ostrość czosnku i łagodny smak ziaren słonecznika. Pestki słonecznika to nie tylko doskonały składnik diety wegetariańskiej, ale także niezbędny element diety cukrzyka. Jest on wskazany również osobom z chorobami skórnymi, chorobą reumatyczną i chorobami serca.

Składniki:

  • pestki słonecznika.
  • czosnek,
  • oliwa,
  • majeranek lub tymianek,
  • sól. 



Zobacz film: "Domowe sposoby na kaszel - syrop z czosnku"

Sposób przygotowania:

Czosnek drobniutko posiekaj i wymieszaj z prażonym słonecznikiem, dodaj oliwę i przypraw solą, majerankiem, ewentualnie odrobiną tymianku. Po wymieszaniu pasta może mieć drobne grudki.

Kalorie 290,4 kcal
Białko 10,7 g
Tłuszcz 22,5 g
Cholesterol 0,0 mg
Węglowodany 14,7 g
Błonnik 3,0 g
Witamina C 4,7 mg
Witamina A 2,0 µg

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Podoba Ci się ten artykuł? Chcesz więcej? Polub
    i bądź na bieżąco!