Rakotwórcze produkty. Unikaj ich w swojej diecie

To, w jaki sposób się odżywiamy, może mieć kluczowe znaczenie w rozwoju nowotworu. Badania pokazują, że predyspozycje genetyczne stanowią jedynie 5-10 proc. przyczyn zachorowania na raka, natomiast szkodliwa dieta odpowiada za 3-8 razy więcej przypadków zachorowań. Sprawdziliśmy, które produkty spożywcze są rakotwórcze.

Sprawdź inne nasze wideo na temat wpływu produktów na organizm:

Mama kąpie, tata przewija - jak dzielicie obowiązki w opiece nad niemowlakiem?

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Ważne tematy