Fioletowe warzywa w diecie. Sprawdź, dlaczego warto je jeść (WIDEO)

Chociaż najwięcej mówi się o warzywach w kolorze zielonym, nie możemy zapominać także o tych fioletowych. Jak się okazuje, często przewyższają one swoich zielonych "braci" właściwościami. Wszystko za sprawą antyoksydantów, ale nie tylko.

Dlaczego są takie zdrowe? Zobacz wideo.

Sprawdź też:

10 zielonych warzyw, które można jeść zamiast jarmużu
10 zielonych warzyw, które można jeść zamiast jarmużu [11 zdjęć]

Jarmuż, jako główny składnik sałatek, zielonych chipsów czy zup, podbił serca smakoszy, którzy cenią...

zobacz galerię

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Ważne tematy