Trwa ładowanie...

Hamburgery będą smakować inaczej. McDonald's planuje duże zmiany

Avatar placeholder
01.06.2020 17:01
McDonalds planuje duże zmiany
McDonalds planuje duże zmiany (Getty Images)

McDonald's planuje wprowadzić zmiany w sposobie przyrządzania najpopularniejszych burgerów. Kanapki będą smakować inaczej. Sieć twierdzi, że to największa od ponad 20 lat zmiana.

1. McDonald's wprowadza zmiany

Polska jest pierwszym krajem w Europie oraz trzecim rynkiem na świecie, po Australii i Kanadzie, gdzie McDonald’s wprowadza nowy proces przyrządzania burgerów.

McDonalds. Kanapki będą smakować inaczej
McDonalds. Kanapki będą smakować inaczej (Getty Images)

Sieć twierdzi, że jest to odpowiedź na oczekiwania konsumentów, którzy "poszukują jeszcze intensywniejszych doznań smakowych". Zmiany będą dotyczyć flagowych produktów: Big Mac, McRoyal, Cheeseburger, Hamburger, WieśMac i McDouble.

Zobacz także: [Koronawirus. Czy jadanie na mieście jest bezpieczne? Ten eksperyment daje dużo do myślenia ]( Koronawirus. Czy jadanie na mieście jest bezpieczne? Ten eksperyment daje dużo do myślenia )

"To największa zmiana, jakiej dokonaliśmy w naszych burgerach od ponad 20 lat. Modyfikacja obejmuje kilkanaście drobnych usprawnień w procesie przygotowania czy ustawieniach sprzętu, które w sumie dają istotną różnicę w smaku. Przygotowanie do tej zmiany w skali globalnej trwało ponad trzy lata, przeprowadziliśmy setki testów i badań" – powiedział Krzysztof Czarnecki, odpowiedzialny za wprowadzenie zmian w McDonald’s Polska.

Zobacz film: "Czy suplementy diety poprawią odporność i ochronią przed wirusem? (WIDEO)"

2. McDonald's kanapki będą smakować inaczej

Jakie dokładnie zajdą zmiany? Jak informują przedstawiciele sieci, zmieniona zostanie receptura bułek, będą one ciemniejsze oraz lepiej wypieczone. Mięso będzie poddawane procesowi grillowania według nowych zasad, co ma sprawić, że będzie bardziej soczyste.

Zobacz także: Jedzenie fast foodów może prowadzić do obniżenia sprawności seksualnej mężczyzn

Podczas grillowania bezpośrednio do wołowiny dodawana będzie cebulka, która nada bardziej wyrazistego smaku. Ponadto temperatura grilla będzie wyższa, co sprawi, że burger będzie bardziej gorący, a dodawany do niego ser pod wpływem temperatury będzie jeszcze bardziej się rozpływać. Całość uzupełnią świeże warzywa.

McDonald’s Polska rozpoczął działalność w 1992 roku, otwierając pierwszą restaurację w Warszawie. Obecnie w Polsce działa 445 restauracji sieci, które zatrudniają blisko 25 000 osób.

Zobacz także: Koronawirus. Jak kupować bezpiecznie jedzenie "na wynos" ?

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Skorzystaj z usług medycznych bez kolejek. Umów wizytę u specjalisty z e-receptą i e-zwolnieniem lub badanie na abcZdrowie Znajdź lekarza.

Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze