Trwa ładowanie...

Ile jest mięsa w mięsie? Zaskakujące wyniki kontroli (WIDEO)

Avatar placeholder
08.09.2017 09:32

Wiele mówi się o sztucznych, chemicznych dodatkach do żywności. Wiedza konsumentów w tym zakresie jest coraz większa, ale ciągle dajemy się nabrać obietnicom producenta na opakowaniu. Warto uważnie czytać etykiety, zwłaszcza jeśli kupujemy mięso. Badania składu paczkowanego mięsa przeprowadzane przez Najwyższą Izbę Kontroli niejednokrotnie wykazały już, że w składzie drobiu, wieprzowiny czy wołowiny mogą się znajdować nieprawidłowe składniki.

Na czym najczęściej oszukują producenci? Mieszają różne gatunki mięsa, zaniżają lub zawyżają skład, a to i tak tylko niektóre z ich przewinień.

Oceń jakość naszego artykułu: Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
12345
Polecane dla Ciebie
Pytania do specjalistów
Co robić z tymi bólami głowy u 24-latki?

Dobry wieczór. Opisany problem zdrowotny powinien zostać rozwiązany przy pomocy swojego lekarza prowadzącego leczenie ze...

Jak zmniejszyć ilość gazów w jelitach?

Dobry wieczór. Opisany problem wymaga stacjonarnej wizyty u lekarza rodzinnego w celu przeprowadzenia dokładnego wywiadu...

Czy witamina C ma wpływ na wynik tych badań?

Dzień Dobry, Witamina C może w pewnym stopniu wpływać na wyniki badań związanych z nietolerancją histaminy, SIBO, celiakią...

Sprawdź pomocnych dietetyków
Mgr inż.  Ola Kilen-Zasieczna
Dietetyk
2314 odpowiedzi na pytania pacjentów
Dr n. med.  Aneta Kościołek
Dietetyk
784 odpowiedzi na pytania pacjentów
Mgr  Agnieszka Białkowska
Dietetyk
0 odpowiedzi na pytania pacjentów
Anna Tomczyk
Dietetyk
0 odpowiedzi na pytania pacjentów