Mięso

Komentarze (226)
~Anna32
~Anna32 7 miesięcy temu

Jestem w szoku, chociaż nie ma co się dziwić i bulwersować. Nawet jeśli nie modyfikuje sie genetycznie to w chodowlach podaje się antybiotyki i inną chenię do paszy. To wpływa na szybsze przybranie na masie itp. To jest już samo w sobie nienaturalne, a w każdym produkcie zwierzęcym zostają resztki tego świństwa. Dawniej nie było takich chorób jak dzisiaj, wsztstko sie odbija na naszym zdrowiu :/

Odpowiedz
~zxcvbgfdsa
~zxcvbgfdsa 8 miesięcy temu

Te informacje nie są warte funta kłaków. To dzieki takim instytucjom wprowadzono do spożycia te wszystkie śwństwa m.in. E621, 635, 250, aromat dymu wędzarniczego, GMO, dobrze pamiętamy rakotwórcze jaja, pomidory itd. Należy wrócić do dawnych Polskich Norm i uczciwej hodowli, eliminacji nawozów a będzie wszystko o.k. Jednak nie można tego zrobić bo Koncerny Farmaceutyczne by padły, a one do tego nie dopuszczą.

Odpowiedz
~gosc
~gosc ponad rok temu

kazde mieso to RAK na bank jest! Mowa o czerwonym! nawet bez konserwantow bedzie RAK NA BANK! Gdyz chodzi tu o trawienie tego miesa i zaleganie potem w jelitach etc!!! To juz dawno udowodnili! Takze mieso wogole odstawic z jadłospisu!

Odpowiedz
~uważny
~uważny ponad rok temu

Powinien być jakiś antynobel dla dziennikarzy zanieczyszczających przestrzeń nieprawdą. Nie mięso - jak w tytule - ale substancje chemiczne dodawane do przetworzonych wyrobów mięsnych. Więc mięso nieprzetworzone nie powinno być ujęte w tym tytule.

Odpowiedz
zapytaj lekarza

za darmo

  • Odpowiedź w 24 godziny
  • Bez żadnych opłat
  • Lekarze, psychologowie, dietetycy

lekarzy jest teraz online

0/500

Mięso
najnowsze pytania

Dyskusje na forum

Pomocni lekarze

Artykuły Mięso
Mięso

Mity na temat drobiu. Co jest prawdą, a co fałszem?

Mity na temat drobiu. Co jest prawdą, a co fałszem?

Co jest prawdą, a co fałszem? Mięso kurcząt jest faszerowane antybiotykami i sterydami, a to właśnie ich działanie powoduje u dziewcząt wcześniejsze (...) jest po prostu nieprawdziwych. Na dalszych slajdach wyjaśniamy, co jest mitem. Zobacz...

Mięso

Co siedzi w białej kiełbasie?

Co siedzi w białej kiełbasie?

z mięsa wieprzowego. Najczęściej wykorzystuje się łopatkę, boczek, czasem podgardle. Oprócz tego, producenci czasami dodają mięso wołowe. Całość zamykana (...) - mówi. Przeczytaj także: Białe czy czerwone? Oto czym tak naprawdę różni...

Mięso

Co się dzieje, gdy codziennie jesz mięso?

Co się dzieje, gdy codziennie jesz mięso?

grubego. Międzynarodowa Agencja Badań nad Nowotworami (IARC) umieściła natomiast przetworzone mięso na liście czynników zwiększających ryzyko zachorowana (...) , że znacznie ograniczając lub nawet całkowicie eliminując mięso...

Mięso

Sprawdzamy skład grillowych kiełbas

Sprawdzamy skład grillowych kiełbas

stronie. Sprawdź koniecznie: Jak rozpoznać dobrą kiełbasę wędzoną? Mięso Wbrew pozorom ilość mięsa w kiełbasie nie jest taką jasną sprawą. - (...) ; Wiadomo, że im więcej mięsa tym lepiej. Jeżeli na opakowaniu mamy opis MOM, czyli...

Mięso

Czerwone mięso szkodzi zdrowiu

Czerwone mięso szkodzi zdrowiu

Choroby wywołane przez czerwone mięso W zeszłym roku Światowa Organizacja Zdrowia wpisała czerwone mięso na listę produktów kancerogennych. Istnieje (...) jedzą czerwone mięso mogą być nawet o 18 proc....

Mięso

5 powodów, dla których warto sięgać po jagnięcinę

5 powodów, dla których warto sięgać po jagnięcinę

.** Za kilogram łopatki jagnięcej bez kości rasy Merynos zapłacić trzeba około 80 zł. ** Z pewnością dlatego** mięso owcze** tak rzadko pojawia (...) matki mają delikatne i soczyste mięso. Jego smakiem zachwycają się...

Mięso

Egzotyczne rodzaje mięs, których warto spróbować

Egzotyczne rodzaje mięs, których warto spróbować

spróbować i dlaczego? Mięso z krokodyla Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się, jak może smakować krokodyl? Pewnie nawet nie przyszło ci do głowy (...) jego wartości odżywcze są zbliżone do tych, które zawierają ryby słodkowodne. Mięso...