Trwa ładowanie...

Substancje rakotwórcze w wędzonym mięsie (WIDEO)

Avatar placeholder
01.01.2019 20:57

Coraz większa świadomość konsumentów sprawia, że chętniej sięgamy po naturalne wędliny, niż po te tanie, wypełnione konserwantami. Okazuje się jednak, że naturalnie wędzone wędliny mogą być niebezpieczne dla naszego zdrowia, ze względu na zawarte w nich rakotwórcze substancje smoliste. Odkładają się one w naszym oragnizmie, aby w przyszłości doprowadzić do mutacji komórek i rozwoju nowotworu. Jak się przed nimi ustrzec?

Oceń jakość naszego artykułu: Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
12345
Polecane dla Ciebie
Pytania do specjalistów
Czy taki poziom ferrytyny jest prawidłowy?

Dobry wieczór. Aby ocenić przedstawiony wynik badania należy przede wszystkim zebrać dokładny wywiad chorobowy, przeprowadzić...

Co robić z tymi zmianami okolicy odbytu u 33-latka?...

Dobry wieczór. Opisany objaw wywołują prawdopodobnie hemoroidy, czyli powiększone guzki krwawnicze które wymagają oceny...

Czy witamina C ma wpływ na wynik tych badań?

Dzień Dobry, Witamina C może w pewnym stopniu wpływać na wyniki badań związanych z nietolerancją histaminy, SIBO, celiakią...

Sprawdź pomocnych dietetyków
Mgr  Patrycja Sankowska
Dietetyk
3103 odpowiedzi na pytania pacjentów
Mgr  Joanna Wardenga
Dietetyk
1402 odpowiedzi na pytania pacjentów
mgr  Jolanta Czepułkowska
Dietetyk
0 odpowiedzi na pytania pacjentów
Sławomir Marmajewski
Dietetyk
0 odpowiedzi na pytania pacjentów