Zażywanie witaminy E zmniejsza ryzyko zawału. Aż o 20 procent (WIDEO)

Miażdżyca jest chorbą, która prowadzi do zawału mięśnia sercowego. W przeciwdziałaniu schorzeniu pomagają preparaty, które zapewniają ''przepustowość'' tętnic.

Witamina E jest znanym przeciwutleniaczem. Spożywamy ją w jajkach, kiełkach pszenicy, produktach pełnoziarnistych, midałach, orzechach czy soczewicy.

Jaką rolę pełni w zapobieganiu zawałom serca? Obejrzyj wideo.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Ważne tematy