Folia aluminiowa zagraża zdrowiu! Przestań po nią sięgać

Używasz folii aluminiowej do pieczenia lub grillowania mięs i warzyw? Przeczytaj ten artykuł! Światowa Organizacja Zdrowia ostrzega przed jej szkodliwym działaniem.

Ostatnie badania naukowców potwierdziły, że stosowanie folii aluminiowej do przygotowywania potraw i jej podgrzewanie przyczynia się do wielu chorób.  Jak się okazuje, aluminium gromadzi się w kościach i mózgu, co skutkuje zwiększonym ryzykiem pojawienia się choroby Alzheimera i osteoporozy.

Substancja ta po wniknięciu do naszego mózgu powoduje zaburzenia pamięci, funkcji poznawczych i przyspiesza pojawienie się demencji, która jest nieodwracalna.

Zobacz film: "Domowe sposoby na pozbycie się trądziku"

Naukowcy informują, że ludzki organizm toleruje aluminium tylko w niewielkich ilościach, jednakże jeżeli przesadzamy ze stosowaniem tego artykułu spożywczego możemy narazić się na poważne i nieuleczalne choroby.

Inne organizacje zdrowotne także opublikowały artykuły o szkodliwości aluminium, ostrzegając tym samym osoby, które go używają. Są to Agencja od Toksycznych Substancji oraz Departament Rolnictwa USA.

Jeśli wykorzystujesz folię aluminiową również do przechowywania żywności, skorzystaj z zamienników, jakimi są torebki papierowe lub papier śniadaniowy.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Podoba Ci się ten artykuł? Chcesz więcej? Polub
    i bądź na bieżąco!