Ketchupowa pasta

Pasta z ketchupem to świetny pomysł na kanapkę lub jako dodatek do innych dań wegańskich. Świetnie nadaje się do grillowanych warzyw. Ponadto zawiera sporą ilość białka, w które bogaty jest twarożek tofu.

Składniki:

  • ketchup dobrej jakości,
  • pół kostki naturalnego tofu (twarożku sojowego),
  • garść świeżego szczypiorku,
  • sól.

Zobacz film: "Tłuszcze mogą być zdrowe. Sprawdź jakie są najlepsze dla dziecka"

Sposób przygotowania:

Tofu ugnieć widelcem. Dodaj ketchup, posiekany drobno szczypiorek i sól. Wymieszaj porządnie wszystkie składniki.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Podoba Ci się ten artykuł? Chcesz więcej? Polub
    i bądź na bieżąco!