Przejdź na WP

Łój (barani)

1. Łój (barani) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Łój (barani) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 902 kcal.

Zobacz film: "Jak ograniczyć węglowodany w diecie?"

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 0 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Łój (barani) ma w 100 g 100 g tłuszczów, w tym:

  • 47,3 g tłuszczów nasyconych,
  • 40,6 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 7,80 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 102 mg cholesterolu.

2. Łój (barani) – jakie ma witaminy?

Łój (barani) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 2,80 mg witaminy E, 28,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Łój (barani) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0 mg witaminy B1,
  • 0 mg witaminy B2,
  • 0 mg witaminy B3,
  • 79,8 mg witaminy B4,
  • 0 mg witaminy B5,
  • 0 mg witaminy B6,
  • 0 µg witaminy B9,
  • 0 µg witaminy B12.

3. Łój (barani) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Łój (barani) ma w sobie:

  • 0 mg wapnia,
  • 0 mg żelaza,
  • 0 mg magnezu,
  • 0 mg fosforu,
  • 0 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 0 mg sodu, 0 mg cynku, 0 mg miedzi, 0 mg manganu i 0,20 µg selenu.

4. Łój (barani) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 13 g (1 łyżka)
Wartość energetyczna 902 kcal 115 kcal
Białko 0 g 0 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 100 g 12,80 g
Tłuszcze nasycone 47,3 g 6,05 g
Tłuszcze jednonienasycone 40,6 g 5,20 g
Tłuszcze wielonienasycone 7,80 g 1,00 g
Cholesterol 102 mg 13,06 mg
Witamina C 0 mg 0 mg

Porównaj wartości z innym produktem:

Łój (barani)
Łój (barani) (123rf)

Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Ważne tematy